Boada acusa l'Estat espanyol de mantenir amb l'església catòlica una relació que 'no es correspon' amb la d'un territori laic

ICV-EUiA ha inclòs al seu programa cinc propostes per garantir la laïcitat

Per aquest motiu, des d'ICV-EUiA s'han inclòs cinc propostes per garantir l'aconfessionalitat. En primer lloc, la derogació dels acords amb la Santa Seu o també l'eliminació de la casella de l'església catòlica de la declaració de l'IRPF, ja que, des del seu punt de vista, totes les entitats o associacions no lucratives que hagin estat declarades d'interès públic han de gaudir del mateix règim tributari, beneficis fiscals o ajudes, sense distincions.

Una altra de les propostes és que l'educació religiosa s'imparteixi fora de l'horari escolar. La formació ecosocialista també aposta per evitar l'assistència de representats públics en actes religiosos. En aquest punt, Boada ha recordat que és legítim que un càrrec públic assisteixi en un acte confessional però 'mai com a representat de tota la ciutadania'. També aposten per eliminar els símbols religiosos dels organismes oficials, així com els espais religiosos en els mitjans de comunicació públics. Per últim, promouen el diàleg i la convivència per davant de qualsevol tipus d'intolerància o fonamentalisme.

Per Boada, l'assistència en un acte religiós és un 'fet personal' i, per aquest motiu, un estat aconfessional no s'hauria de representar en una cerimònia religiosa. El cap de llista d'ICV-EUiA per la demarcació de Girona ha recordat que la laïcitat de l'estat espanyol és una 'garantia' de convivència per tots els ciutadans. A més, des del seu punt de vista el papa Benet XVI representa l'església catòlica 'més tancada i fonamentalista' amb posicions contràries al matrimoni entre persones del mateix sexe, o contrària a l'avortament o a l'ús del preservatiu.