Maragall defensa que els docents són els que 'més guanyaran' amb el nou decret de direcció

El conseller assegura que els directors tenien un 'dèficit absolut' d'elements per gestionar els centres

Posar en marxa estudis reglats per ser director d'un centre educatiu, avaluar-ne la tasca al capdavant de l'escola i premiar-los amb un suplement econòmic si han complert els objectius, o dotar-los de la capacitat de sancionar alguns docents del seu centre -si cometen faltes lleus- són algunes de les novetats que inclou un decret aprovat pel Govern. Els directors seran considerats ara com una 'autoritat pública' i gaudiran de la presumpció de veracitat.

Durant la inauguració de l'Escola d'Hostaleria de l'Alt Empordà a Figueres, el conseller va defensar la mesura que, segons va indicar, reforça el paper del director. Maragall va argumentar que, fins ara, hi havia un 'dèficit absolut' en relació als elements de gestió i direcció que tenien els directors. 'Les escoles i instituts són les organitzacions més complexes que tenim avui en dia a casa nostra', va afirmar Maragall que entén que, per això, cal que a cadascun dels centres hi hagi una persona que tingui autoritat per sobre de la resta.

'Aquesta situació demana rigor i professionalitat i que hi hagi rendiment de comptes davant l'administració', va afirmar el conseller que va defensar aquest dimecres que els més beneficiats per aquest decret seran els propis docents que tindran 'capacitat de liderar projectes'.

Inauguració de l'Escola d'Hostaleria de l'Alt Empordà

El conseller va assistir a la inauguració oficial -l'edifici ja fa setmanes que està en marxa- de la nova Escola d'Hostaleria de l'Alt Empordà. Aquest centre és hereu de l'Escola d'Hostaleria de Vilamalla amb una trajectòria de 20 anys i d'on han sortit més de 2.000 professionals de l'hostaleria.

El nou centre incorpora a la formació ocupacional que ja es feia a Vilamalla un cicle formatiu de grau mitjà. Més d'un centenar d'alumnes reben formació per ser cuiners, pastissers o cambrers. El centre té més de 2.100 metres quadrats dividits en tres plantes i també s'ha reservat un espai per acollir l'àrea de Promoció Econòmica i la delegació de la Cambra de Comerç a l'Alt Empordà.

Al darrere del centre hi ha les administracions públiques -Generalitat, Diputació, Consell Comarcal i Ajuntament de Figueres- però és essencial la implicació privada del grup Miquel, impulsor del projecte, que ha costat més de 3 milions d'euros i s'ha construït només en un any.