González Pons diu que no s'han de recórrer els reglaments d'ús del català 'si no comporten problemes'

El líder popular contradiu el PPC que ha obert la porta a recórrer els reglaments de Girona i Tarragona

Els grups municipals del PPC de Tarragona i Girona van votar al 1992 i el 1996, respectivament, un reglament d'ús del català idèntic al que el PPC ha recorregut a Barcelona. Els regidors populars de l'època van votar a favor d'una norma que establia unes directius sobre l'ús del català als consistoris.

El PPC, en veu de la presidenta Alícia Sánchez Camacho, va assegurar en conèixer la notícia que es plantejaven presentar recursos contra aquests reglament si no s'adaptaven 'al nou Estatut' i, per tant, treien del text l'ús 'preferent del català'.

Aquest dimecres el vicesecretari de Comunicació del PP, Esteban González Pons, ha assegurat que, malgrat el PPC ha recorregut el reglament de l'Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Lleida, no s'han 'd'obrir bretxes que no existeixen' en d'altres punts de Catalunya si uns reglaments 'similars no comporten problemes'.

González Pons ha fet una defensa del bilingüisme -l'ha defensat per l'experiència de ser valencià- i ha dit que 'la naturalitat' és la millor manera de viure el bilingüisme.

El líder del PP també ha celebrat que el Papa pronunciï part de la missa a la Sagrada Família en català. 'No em pot semblar millor que parli en català a Catalunya perquè és una figura universal i ha de parlar en totes les llengües del món', ha declarat.

D'altra banda, González Pons ha remarcat la importància de les eleccions catalanes i ha dit que per al seu partit la creació d'ocupació i la frenada de l'atur són 'una obsessió' i el principal objectiu de campanya.

El vicesecretari de Comunicació del PP ha visitat aquest matí el Parc Científic i Tecnològic de Girona i ha dinat amb simpatitzants del Gironès.