Multa de 300 € i quatre dies de tancament per a dues barraques que venien alcohol a menors

Tres joves han hagut de ser atesos al Trueta; dos per intoxicació etílica i el tercer per consum de drogues

(Última ampliació 2/11/10 21:44h)

Els agents dels Mossos d'Esquadra de paisà que fan tasques de vigilància i control a la zona de la Copa, on hi ha les conegudes barraques, van aixecar actes a dues barraques de dues entitats gironines perquè van detectar que havien venut alcohol a menors d'edat. Per aquest motiu, dilluns a la tarda van precintar les dues barraques i van traslladar el cas a la Policia Municipal i a l'ajuntament.

La regidora de seguretat, M. Àngels Freixenet ha explicat que han parlat amb els responsables de les entitats que han "lamentat profundament" els fets i que han assegurat que han estat fruit d'algun descuit. Finalment, han decidit imposar una multa de 300 euros a cadascuna de les entitats, tindran la barraca tancada fins dijous i perdran la prioritat per a tenir barraca l'any vinent. Pel que fa als menors, posaran en coneixement dels seus pares que van intentar consumir alcohol.


Durant el primer cap de setmana de fires de Girona, la Creu Roja ha atès un total de 93 persones per urgències sanitàries. La majoria dels casos, 37, han estat per intoxicacions etíliques i una dotzena de les persones ateses han acabat essent traslladades a l'hospital Josep Trueta de Girona. De les 93 atencions, 27 han estat a menors. De fet, tres menors han hagut d'anar a l'hospital; dos per intoxicacions etíliques i un tercer per consum de droga.

Tot i que l'Ajuntament de Girona ha afirmat que aquestes dades sempre són preocupants però que no arriben a l'extrem de ser alarmants perquè en una sola nit a la Copa s'hi poden aplegar fins a 30.000 persones.

Feina per als equips d'emergència

A banda de les urgències sanitàries, durant el primer cap de setmana de fires la policia ha aixecat 69 actes per consum de drogues, onze per venta il·legal i cinc per possessió d'armes, majoritàriament navalles. A més, també han intensificat els controls d'alcoholèmia a la carretera, n'han fet 168; deu han donat positiu en alcohol i dos en consum de drogues. Tot i això, a la ciutat hi ha hagut 21 accidents amb un total de set ferits. La grua també ha retirat 96 cotxes mal aparcats a la zona de fires.

Pel que fa a delictes, n'han detectat 18 a la zona de fires majoritàriament per delictes contra el patrimoni o contra la salut pública.