Els Minyons de Terrassa triomfen en la jornada castellera de Sant Narcís

La colla castellera va convèncer amb un dos de nou amb folre i manilles

Els Minyons de Terrassa han estat els grans triomfadors de la Diada Castellera de Sant Narcís de Girona, descarregant el dos de nou amb folre i manilles exitosament. És la segona vegada aquest any que els de Terrassa aconsegueixen descarregar aquest castell de gamma extra, tot i que ja l'havien carregat dues altres vegades.

Les tres colles han entrat a la Plaça del Vi de la ciutat amb el tradicional pilar caminat que ha donat el tret de sortida a la Diada. La jornada ha començat poc després de dos quarts de dotze del matí, i tot i que en un principi la pluja amenaçava de ser la protagonista de la festa, finalment la jornada castellera s'ha pogut celebrar sense problemes i les tres colles han pogut lluir-se.


L'alcaldessa de Girona, Anna Pagans, ha destacat la importància d'aquesta Diada ja 'tradicional' per les festes de Sant Narcís. També, Pagans ha remarcat que aquest és el cap de setmana 'fort' per Girona ja que se sumen el dia de Sant Narcís, la Diada Castellera i Tot Sants. L'alcaldessa ha fet una crida a tots els assistents perquè visitin i passegin per cada racó de la ciutat en una època on Girona brilla més que mai.

Un toc de castells alternatiu

En la primera ronda, els Marrecs de Salt han descarregat un cinc de set i han estat amenitzats per un toc de castells alternatiu. Els grallers dels Marrecs i membres de l'Associació senegalesa Oudiodial han fusionat els sons aportant així un to exòtic a la diada.

El segon torn ha estat per als Minyons de Terrassa, que han carregat i descarregat un castell de tres de nou amb folre sense problemes. Tot seguit, ha arribat l'actuació dels Capgrossos de Mataró, que han descarregat també sense problemes un tres de nou amb folre.

Ja en la segona ronda, els amfitrions de la jornada han descarregat per primer cop en aquesta temporada un dos de set. Els Marrecs ho havien intentat aquest estiu a la festa major de Salt, on només el van poder carregar.

El moment àlgid de la jornada ha estat quan els Minyons de Terrassa han descarregat exitosament un dos de nou amb folre i manilles. D'aquesta manera, els del Vallès consoliden definitivament aquesta castell de gamma extra. És la segona vegada que els de Terrassa aconsegueixen descarregar aquest castell de gamma extra en aquesta temporada, tot i que ja l'havien carregat dues vegades.

Per finalitzar la segona ronda de la Diada de Sant Narcís, els del Maresme han apostat pel quatre de nou amb folre. En el primer intent, però, els Capgrossos han començat amb un peu desmuntat perquè el castell estava desquadrat. El segon intent dels mataronins ha estat un èxit. És la primera colla castellera que ha descarregat un castell de nou a cadascuna de les capitals de demarcació catalanes en el mateix any.

Els Marrecs de Salt han apostat pel tres de set aixecat per sota en l'inici de la tercera ronda, un castell de gran dificultat per la seva complexitat i coordinació a l'hora d'anar aixecant cada rengla del castell des de la base de la pinya. Per la seva banda, els Minyons han optat pel quatre de nou amb folre. Tot i això, els de Terrassa han hagut de carregar el castell de nou, ja que el primer cop han dut a terme un peu desmuntat.

Els Capgrossos de Mataró han tancat la tercera ronda amb un castell de cinc de vuit. D'aquesta manera els del Maresme han aconseguit la 'tripleta màgica', ja que en la jornada castellera han descarregat un tres de nou amb folre, un quatre de nou amb folre i un cinc de vuit. Només feia dues setmanes que els mataronins l'havien aconseguit durant les festes de Sants, i per aquest motiu la colla ha celebrat l'èxit i el mèrit d'haver fet la 'tripleta' en només quinze dies de diferència.

Tres pilars de cinc simultanis, l'èxit dels Marrecs

La ronda de pilars finals ha estat un gran èxit pels amfitrions de la jornada. Els Marrecs han descarregat per primera vegada en la seva història tres pilars de cinc simultanis, ja que fins ara el màxim de pilars descarregats simultàniament eren dos.

Els Minyons, per la seva banda, han fet un pilar de sis, mentre que els Capgrossos han tancat la jornada d'aquest diumenge amb dos pilars de cinc descarregats de forma simultània.

En acabar la jornada castellera d'aquest diumenge, les tres colles han fet un dinar conjunt al barri de Vista Alegre. Amb aquesta diada, s'inicien els actes de celebració del 15è aniversari dels Marrecs de Salt.