Girona fa un balanç 'molt positiu' dels primers dies de la 49a edició de la Fira de Mostres

Destaquen les degustacions de vi, de teules i torrons o de iogurt i d'embotits, a més també d'una desfilada de roba

A dos dies perquè la Fira de Mostres de Girona, instal·lada al recinte del Palau Firal, tanqui les seves portes, la seva directora, Anna Albar, ha fet un balanç 'molt positiu' d'aquests dies. Segons ha destacat Albar, les activitats i propostes d'enguany agraden al públic, que majoritàriament és familiar.

Per la seva banda, Albar ha remarcat la 'varietat' de propostes que hi ha a la fira ja que enguany compta amb 384 expositors, quatre més que el 2009, però aquest any els participants han reduït l'espai d'exposició. Tot i la varietat, Albar ha destacat que en aquesta 49a edició els assistents visiten sobretot l'estand del Girona FC, o bé l'expositor que mostra les sis copes aconseguides pel FC Barcelona amb Josep Guardiola com a entrenador en la temporada 2008-09.


Degustacions de tot tipus

No obstant, una altra proposta que atrau al públic són les degustacions de tot tipus de producte. Albar ha destacat les degustacions de vi de la Denominacio d'Origen Empordà, o també els tastos de neules i turrons Graupera, a més de degustacions de iogurt o embotits, entre altres.

A més a més, també es pot gaudir d'una desfilada de roba a càrrec de la Fundació Ramon Noguera que presenta la col·lecció tardor-hivern.

Després que en la passada edició, la Fira ja apostés per la sectorització, en aquesta edició es consolida aquesta estratègia, amb cinc zones diferenciades dedicades a l'alimentació, els serveis, la indústria, el sector immobiliari i la reforma d'espais interiors i exteriors, i repartides en els més de 50.000 m².

Els ulls posats en la 50a edició

Per la seva banda, Albar ha destacat que actualment ja no es pot pensar en les Fires i Festes de Sant Narcís de Girona sense la Fira de Mostres, ja que segons ha remarcat 'és una mostra molt arrelada per tots els gironins i gironines i gent que ve de fora'. Per això, la directora de Fira de Girona ha avançat que enguany ja tenen els ulls posats en la propera edició, que serà la 50a. 'Ja estem parlant amb els participants que exposen per començar a preparar la mostra de l'any que ve, ja que farem cinquanta anys', ha sentenciat Albar.