Primeres detencions a l'interior del macroprostíbul 'Paradise' de la Jonquera

La policia ha obert un expedient d'expulsió a 5 noies brasileres

Una operació policial al polèmic macrobordell de La Jonquera ha permès la detenció de cinc dones de nacionalitat brasilera acusades d'haver infringit la Llei d'Estrangeria. L'operatiu s'ha dut a terme la matinada d'aquest dissabte per la Policia Nacional, que ha identificat dins el prostíbul Paradise 188 clients i 125 dones que presumptament exercien la prostitució. Cinc d'elles han estat detingudes i se'ls ha obert un expedient d'expulsió. Segons fonts policials, la Policia Nacional té previst dur a terme més operatius com aquest en el macrobordell.

Les detencions s'han fet només nou dies després de la inauguració del prostíbul. I és que l'obertura del bordell no ha estat exempta de polèmica, ja que l'Ajuntament de La Jonquera va denegar la llicència d'obertura l'any 2005 quan es va saber que s'hi volia instal·lar un prostíbul. L'empresa, La Vimetera S.L., va recórrer la decisió, però el jutjat contenciós administratiu de Girona va desestimar la petició. Finalment, el cas va arribar fins al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que el mes de febrer d'aquest any va acabar donant llum verda a la instal·lació del bordell i les obres es van reprendre. A finals de setembre, a més, un grup d'encaputxats van assaltar l'obra, van reduir el vigilant de seguretat i van calar foc a l'edifici. Arreglar els desperfectes de l'assalt ha costat al propietari més de 87.000 euros. Tot i això, el 21 d'octubre passat el Paradise va obrir les portes.

El local compta amb dues sales d'espectacles i 80 habitacions, i amb capacitat d'acollir fins a 150 treballadores sexuals. El bordell, un dels més grans d'Europa, ha suposat una inversió de 3 milions d'euros.

Detingut en diverses ocasions

El propietari del bordell Paradise, José Moreno, ha estat detingut en diverses ocasions per delictes relacionats amb la prostitució, tràfic de persones i blanqueig de diners. Només fa un mes, a finals de setembre, que Moreno va ser detingut per la policia estatal en el marc d'una operació per desarticular una xarxa que portava tant noies com nois des del Brasil per fer-los prostituir. Per aquest cas, actualment Moreno està en llibertat amb càrrecs i no pot sortir de l'Estat.

Moreno, però, no és nomes propietari d'aquest nou macrobordell a les comarques gironines sinó que també hi té dos prostíbuls més. Per una banda, el club Eclipse de Mont-ras, al Baix Empordà, i l'Edén de Fontcoberta, al Pla de l'Estany. A principis d'octubre, però, Moreno ha traspassat la direcció d'aquest darrer local.