Els Bombers ajuden als veïns desallotjats de Vilatenim a treure aigua de les cases inundades

Els afectats alerten de nombrosos danys

  • ACN
    Fotos: ACN
  • ACN
    Fotos: ACN
  • ACN
    Fotos: ACN
  • ACN
    Fotos: ACN
  • Efectius dels Bombers instal·lant una bomba per retirar aigua dels habitatges inundats de Vilatenim. ACN
    Efectius dels Bombers instal·lant una bomba per retirar aigua dels habitatges inundats de Vilatenim
    Fotos: ACN

Garatges inundats i gairebé dos metres d'aigua. Aquesta és la imatge que han deixat les pluges a les cases de Vilatenim, ubicades al costat del camp de futbol del Figueres. Els Bombers els van desallotjar aquest diumenge al vespre després es desbordés el riu Manol, tot i que alguns hi ha dormit per vigilar les seves propietats.

I és que l'aigua no només ha malmès objectes sinó que també ha rebentat portes i ha deixat oberts els habitatges. L'Ajuntament ja ha anunciat que hi destinarà una patrulla de la Guàrdia Urbana per evitar que s'hi produeixin robatoris o s'intentin ocupar.

Des de primera hora del matí, els que tenien bombes treballaven sense descans per intentar treure l'aigua. Poc després, s'hi han incorporat efectius dels Bombers que han ajudat amb les seves bombes a aquells que no en tenien.

L'aigua va inundar pràcticament totes les cases d'aquesta promoció de principis del 2000, especialment les del carrer Aduana. Alguns continuen encara sense subministrament elèctric i d'altres, als que el pas de l'aigua no va afectar, avui patien filtracions pel nivell freàtic que ha pujat.

L'alcalde, Jordi Masquef, ha explicat que els tècnics municipals estan avaluant els danys als habitatges per decidir quan podran tornar a casa seva.

Els afectats avui treien aigua i els objectes que han quedat malmesos dels seus garatges. Alguns han perdut rentadores, frigorífics i diverses peces de valor. Així ho ha explicat en Manel Álvarez, que no recorda una situació com aquesta en els dotze anys que fa que viu a la zona.

D'altres, com l'Alex Asensio, critiquen que es deixés construir en una zona que qualifiquen "d'inundable". De fet, diu que molts dels que van comprar les cases no eren d'aquí i no ho sabien però que quan hi van començar a viure molta gent de la zona els va dir el perill que corrien. L'Alex ho atribueix, sobretot, a la construcció semisoterrada de l'aparcament i el traster que va facilitar el pas de l'aigua i que en el seu cas va arribar fins a les escales d'accés al primer pis.

El responsable de Bombers a la zona, Cesc Borrell, ha explicat que estan fent diverses actuacions a l'àrea de l'Alt Empordà i que preveuen tenir-les resoltes al llarg del dia d'avui. També ha anunciat que el nivell freàtic està baixant i que això permetrà que deixi d'entrar aigua en algunes de les cases afectades.