Girona comptarà amb la primera botiga de màgia de tota la demarcació

L'establiment posa a la venda el material necessari per convertir-se en un mag

  • Tres exemplars de Wenceslao Ciuró que es troben exposats © M. Estarriola
    Tres exemplars de Wenceslao Ciuró que es troben exposats © M. Estarriola
  • A l'interior es pot trobar material molt divers relacionat amb el món de la màgia © M. Estarriola
    A l'interior es pot trobar material molt divers relacionat amb el món de la màgia © M. Estarriola
  • La botiga obrirà les seves portes el dilluns 1 de novembre a les 6 de la tarda © M. Estarriola
    La botiga obrirà les seves portes el dilluns 1 de novembre a les 6 de la tarda © M. Estarriola

Girona comptarà a partir del dilluns 1 de novembre amb la primera botiga dedicada a la màgia de la demarcació de Girona. L'establiment, que porta per nom 'Màgic' situat al carrer Ferreries Velles 14, neix de Fèlix Brunet (Mc Fèlix) i Raul Rodríguez (Mag Raul), coneixedors de la necessitat que tenen moltes persones a l'hora de trobar material per realitzar màgia a les comarques de Girona. 'Avui en dia si volies comprar res havies d'anar per força a Barcelona', comenta Rodríguez mentre acaba de posar el material a punt per la inauguració del dilluns. Els productes que s'hi poden trobar estan dirigits al públic de totes les edats, especialment als nens, tot i que els mags professionals també hi poden trobar estris per a desenvolupar la seva activitat.

Un altre dels avantatges que la nova botiga oferirà als seus clients és que es podrà fer una demostració sobre el funcionament de cada producte in-situ. 'Nosaltres no sabem fer tots els trucs, però sí que tenim una idea general de tots els estris i productes què són i quin és l'efecte que es busca. En tot cas sempre podem fer una demostració nosaltres mateixos o posar-los un vídeo perquè ho vegin', comenta Mag Raul.

La botiga també es troba disponible a Internet i les compres es poden portar a terme a través de la botiga virtual. 'Aquesta és molt útil per aquelles persones que tenen clar el que estan buscant i no els és necessari que els expliquem nosaltres mateixos en que consisteix cada joc', comenta Rodríguez.

Exposició de Wenceslao Ciuró

A tall de curiositat la botiga incorpora un espai expositiu en memòria de Wenceslao Ciuró, el primer gran mag i prestidigitador català que curiosament era capellà. Nascut el 1895 al municipi de Castellersol (Barcelonès), va entrar al seminari amb només 14 anys i més tard es va començar a interessar per la màgia. A partir d'allà amb els seus viatges a França va perfeccionar l'art de la prestidigitació, convertint-se en un dels mags més grans d'Espanya i portant a terme diverses aparicions a TVE.

Dins la botiga 'Màgic' s'hi poden trobar tres llibres de Ciuró, juntament amb una llarga col·lecció de jocs que estan compresos entre els anys 1920 i 1960.