Vila va delegar una reunió amb pares d'una llar d'infants al president de CDC per motius d'agenda

El PSC de Figueres considera 'inadmissible' la cessió de poders a un militant i reclama la compareixença de l'alcalde per donar explicacions

L’alcalde de Figueres i candidat de CIU a les eleccions al Parlament, Santi Vila, va delegar dimecres al president de CDC de Figueres, Agustí Ayats, l’atenció municipal als pares de la llar d'infants Ramon Reig que havien sol·licitat reunir-se amb el batlle. A la trobada, que va tenir lloc a la seu de CDC de Figueres, no hi va assistir Vila ni tampoc cap regidor de convergència, tant sols Ayats. El mateix president de la formació va excusar a Vila assegurant que havia pogut assistir perquè tenia un seguit de compromisos derivats de la campanya per les eleccions del proper 28N.

És per això que el PSC considera 'inadmissible aquesta delegació dels poders d’un càrrec electe en militants d’un partit polític', i també reclama 'explicacions urgents del govern municipal per aclarir aquesta situació i evitar un ús improcedent dels càrrecs públics municipals', asseveren.

La comunitat educativa del Ramon Reig havia reclamat reunir-se amb l’alcalde per aclarir el futur del centre. L’Ajuntament va acordar en el ple d’octubre adquirir la finca on s’ubica la llar d’infants Ramon Reig de Figueres, per un import de 476.023 euros. El PSC recorda que aquesta compra era un compromís de l’alcalde Joan Armangué feta l’anterior mandat per garantir els llocs de treball i les places per a una cinquantena de famílies en la llar d’infants.

Amb tot, dimecres un grup de pares i de treballadores del centre varen ser convocats per Vila a una reunió per avaluar les sortides al problema. El PSC considera que 'no és acceptable' l’espai convingut per a la reunió, la seu de la formació Convergència Democràtica de Catalunya a Figueres, ni els interlocutors, representants de la mateixa formació sense cap càrrec institucional ni tècnic.

Els socialistes consideren que el govern municipal té en la figura de Santi Vila un interlocutor vàlid, com també el vicealcalde Francesc Canet, director de l’àrea que engloba Educació; i la regidora Yolanda Milán, titular d’Educació. En aquest sentit el PSC considera que els militants de CIU 'no representen als ciutadans de Figueres ni estan autoritzats a prendre compromisos que afecten al tresor municipal i a la societat figuerenca'.

El PSC reclama urgentment explicacions del govern municipal 'a una pràctica inadmissible en democràcia' asseguren al considerar que 'quan es tracta de gestionar els recursos municipals, només els càrrecs electes representen la ciutadania', asseveren.