L'acusat de voler matar la parella amb un ganivet declara que només la volia espantar

El fiscal demana una pena de 15 anys de presó per intent d'assassinat

Tot i que la dona es va fer enrere en la denúncia, el fiscal ha mantingut la demanda de quinze anys de presó per a l'acusat. Els fets que s'han jutjat a l'Audiència van tenir lloc el 17 de gener passat al domicili que compartien la parella i els seus dos fills a Maçanet de la Selva (Selva).

En un primer moment, la dona va sostenir davant el jutge i la policia que el processat la va voler matar. La companya sentimental va explicar que Antonio P.E. la va atacar amb un ganivet mentre estava d'esquena, recollint roba d'un armari. Després que la ferís diverses vegades (dues d'elles, al coll), la dona va explicar que fins i tot es va arribar a fer la morta per poder escapar de l'agressor.

El passat mes d'abril, però, mentre el cas s'estava instruint, la dona es va fer enrere i va retirar l'acusació. I aquest matí, durant el judici que s'ha fet a l'Audiència de Girona, la víctima s'ha negat a declarar. Només ha admès que continua mantenint una relació de parella amb el processat.

Qui sí que ha declarat, tot i que només per respondre les preguntes de la seva defensa, ha estat el processat. Antonio P. E. ha admès que aquell dia va agafar un ganivet de cuina, però ha dit que en cap moment va voler matar la seva companya, sinó que només la volia espantar.

Segons la seva versió, el vespre del 17 de gener la parella es va discutir perquè l'acusat pensava que la seva companya l'enganyava. El processat, que ha dit que estava 'depressiu' i que prenia ansiolítics, va perdre el món de vista i, sense explicar-se per què, va agafar un ganivet del calaix de la cuina.

Amb l'arma a la mà, l'acusat va anar a trobar la seva companya a l'estudi del pis. Antonio P. E. ha explicat que, en veure'l, la dona se li va abraonar i tots dos van forcejar. Durant la baralla, el processat ha dit que havia ferit la víctima mentre intentava prendre-li el ganivet.

Quan va veure la sang, l'home es va espantar i va marxar del pis. Després, acompanyat d'un amic, es va entregar voluntàriament als Mossos d'Esquadra. A preguntes del seu advocat, Antonio P. E. ha explicat que solia beure alcohol i que, en ocasions, també consumia cocaïna.

Sis mesos de presó

El fiscal, però, no s'ha cregut la seva versió i ha mantingut la demanda de quinze anys de presó per un delicte d'intent d'assassinat. La defensa, per la seva banda, ha demanat que es condemni el seu client a una pena de sis mesos de presó per un delicte de lesions.

Tot i que en un principi aquesta part sol·licitava l'absolució, la defensa ha modificat les seves conclusions després que Antonio P. E. hagi admès que havia ferit la víctima. Per això, l'advocat del processat ha demanat que se'l condemni a sis mesos, i creu que el tribunal ha d'aplicar al seu client els atenuants de confessió i col·laboració, de reparació del dany i de drogoaddicció.

El judici, que s'ha celebrat a la Secció Quarta de l'Audiència de Girona, ha quedat vist per a sentència.