Protestes a la Catalunya Nord per l'elevat preu del carburant

Han aixecat les barreres dels peatges

  • ACN
    Fotos: ACN
  • ACN
    Fotos: ACN

Des de primera hora del matí d'avui, centenars de persones de diferents col·lectius han aixecat les barreres dels peatges de la Catalunya del Nord. Es tracta d'una protesta que s'estén arreu del territori francès i que respon a les queixes per part de diferents gremis, liderats pels transportistes, pels alts preus dels carburants. "No podem pagar la benzina, i el problema és que el 60% del preu són impostos del Govern", lamenta en Gérard Autet, un dels manifestants.

I és que el govern d'Emanuel Macron, assegura Autet, no ha fet "res de res" per millorar la vida dels francesos. "Al contrari, jo estic jubilat i només veig com la meva pensió cau mentre que els preus de qüestions bàsiques no paren de pujar", assenyala.

Per això han decidit mobilitzar-se i donar suport a la convocatòria inicial dels transportistes. De fet, en els peatges d'El Voló i de Perpinyà s'hi podien veure pancartes en defensa de diferents gremis.

L'acció ha començat a les set del matí i s'allargarà fins el vespre. Els manifestants han aixecat les barreres i, per això, els conductors s'estalvien pagar el peatge. "Aquests diners anirien a l'Estat i això ho volem evitar", concreta Autet.

A més, també s'han preparat diverses protestes en centres comercials i benzineres. L'objectiu, diuen els concentrats, és aconseguir que ningú posi benzina, pagui un peatge o compri en una gran superfície comercial. "Volem que el senyor Macron no rebi els diners d'aquests impostos que ell ens carrega", assenyala Autet.

Els conductors comprensius

La manifestació ha provocat que diversos conductors haguessin de prendre paciència, ja que les protestes incloïen talls de mitja hora, que han provocat petites retencions, especialment en les sortides dels peatges. Alguns fins i tot es mostraven satisfets per haver-se estalviat els diners de l'autopista.

Autet ha deixat clar que seguiran amb les protestes "fins que Macron actuï". "Si el president de la República no vol veure la realitat seguirem aquí els cops que calgui", ha etzibat. De moment, també es preveu una convocatòria per aquest diumenge i una altra exclusiva dels transportistes dilluns que ve.