Temor davant que el nou pla de la Costa Brava no aconsegueixi aturar les urbanitzacions en marxa

Veuen bé la iniciativa perquè s'estudiarà "cas per cas"

Alcaldes de la Costa Brava veuen bé el Pla Director Urbanístic que impulsa el Departament de Territori perquè creuen que evitarà futures urbanitzacions en alguns indrets o ajudarà a "minimitzar" els efectes que puguin tenir altres projectes sobre el territori.

El pla revisarà els sòls pendents d'urbanitzar per intentar impedir que es desenvolupin noves urbanitzacions. L'alcalde de Cadaqués, Josep Lloret, celebra la iniciativa però admet que n'hi ha d'altres, com la de Sa Guarda, que ja tenen tota la tramitació feta i que, per tant, tirarà endavant.

L'alcalde de Llançà, Pere Vila, també valora positivament el projecte perquè s'estudiarà "cas per cas". Vila també s'ha referit a la urbanització Roses-2 assegurant que "se n'haurà de parlar" però que creu que hi ha "recorregut" per trobar-hi una solució.

El secretari d'Hàbitat Urbà i Territori, Agustí Serra, s'ha reunit aquest divendres amb alcaldes i regidors dels 22 municipis del litoral per anunciar que preveuen aprovar el primer trimestre del 2019 l'avançament del Pla Director Urbanístic (PDU) de revisió de sectors no sostenibles que intentarà aturar la construcció de noves urbanitzacions a la Costa Brava.

A partir d'aquell moment, també se suspendrà temporalment la concessió de llicències de construcció fins que el nou pla estigui operatiu.
Alguns dels alcaldes gironins que tenen projectes d'urbanitzacions sobre la taula han celebrat la iniciativa perquè creuen que frenarà futures urbanitzacions o ajudarà a minimitzar-ne els efectes.

El de Cadaqués, Josep Lloret, però, admet que això no impedirà que d'altres tirin endavant. Entre elles, la de Sa Guarda. Lloret insisteix que els promotors tenen tots els permisos per urbanitzar des de fa temps.

També ho ha valorat positivament l'alcalde de Llançà, Pere Vila. Vila ha dit que durant la reunió els han deixat "clar" que hi ha indrets on la tramitació està "molt consolidada" i d'altres en què els tràmits són molt inicials i que això pot "ajudar a que hi hagi bona entesa per fer desclassificacions".

En aquest sentit, s'ha referit a la de Roses-2 que hi ha projectada al municipi. "N'haurem de parlar i veure quin recorregut té en funció dels paràmetres que marqui el propi Departament però crec que hi ha marge per trobar-ho una solució".

Llançà i Cadaqués no són els únics municipis que tenen projectes polèmics sobre la taula. A d'altres poblacions com Begur (Baix Empordà) també hi ha previstes urbanitzacions, com les que es projecten a Sa Riera o a Aiguafreda. L'ACN ha intentat sense èxit contactar amb el seu alcalde perquè valorés el nou pla.