Un veí de Besalú denuncia una constructora perquè una grua envaeix la seva propietat

Els operaris es van negar a retirar-la i els Mossos d'Esquadra van dir que no els podien obligar

La constructora Baldiri Pujadas, amb seu a Besalú, ha rebut una denúncia per part d'un veí del municipi, Víctor Puig, el qual assegura que l'empresa ha instal·lat una grua per damunt la seva propietat, sense ell donar-hi permís, per tal d'acabar els treballs a la paret exterior d'un nou bloc d'habitatges.

Els fets van tenir lloc dimarts quan, a primera hora del matí, operaris de l'empresa van desplegar el braç pneumàtic d'una grua per damunt de la terrassa de l'habitatge de Puig per tal de treballar a la paret del nou edifici. 'Quan ho vaig veure els hi vaig demanar que la retiressin perquè jo no havia donat permís i ells em van contestar que només complien ordres', explica Puig en declaracions a AraGirona.cat. Acte seguit, el denunciant va avisar als Mossos d'Esquadra, els quals no van obligar als operaris a retirar la grua perquè consideraven que era necessària una ordre judicial 'ja que els treballadors estaven suspesos sobre la terrassa però no la tocaven amb els peus', comenta Puig. Els agents també li van aconsellar parlar amb l'alcalde de Besalú, Lluís Guinó, per intentar trobar una solució i aquest va donar la raó a l'afectat. 'Aleshores a la tarda vaig tornar a trucar als Mossos però tampoc em van poder ajudar i em van aconsellar de nou anar al jutjat', apunta. Tanmateix els treballs que es van portar a terme a la paret del nou bloc d'habitatges va malmetre, segons el veí, tota la roba que tenia estesa a la terrassa i també li van embrutar el terra amb ciment.

Puig es mostra queixós al considerar que Pujadas actua amb total 'impunitat' a l'hora de fer obres d'aquest tipus, assegurant que 'fa el que vol i ningú l'atura'. Ell mateix va presentar diverses denúncies a l'Ajuntament de Besalú al comprovar que existien un seguit d'irregularitats al nou edifici que es construeix al costat de casa seva respecte el projecte inicial, 'però de moment encara ningú ens ha donat cap resposta satisfactòria', ha dit. El denunciant reclama que s'exigeixin responsabilitats civils i/o penals a Baldiri Pujadas per danys i perjudicis en cas de considerar-se que ha vulnerat la llei.