La comissió de festes de Celrà, condemnada a pagar més de 5.000 euros a l'SGAE per drets d'autor

Durant cinc anys la comissió no va pagar els drets per l'actuació d'orquestres a les festes del poble

La sentència de l'Audiència de Girona en referma una d'anterior dictada pel Jutjat Mercantil. El tribunal condemna 'La Gresca' a pagar 5.576,23 a l'SGAE perquè, entre els anys 1999 i 2003, la comissió de festes no va pagar cap mena de dret d'autor per les diferents orquestres que van tocar a les festes del poble.

La resolució judicial s'ha allargat en el temps perquè, en un principi, l'SGAE va presentar una demanda contra l'Ajuntament de Celrà. La causa va entrar al Jutjat Mercantil l'any 2006, i durant el procés es va citar a declarar com a testimoni l'aleshores regidor de Cultura, Pere Bussé.

El regidor va explicar que l'ajuntament no tenia res a veure amb l'afer, perquè la responsabilitat d'avisar l'SGAE sobre la presència de les orquestres -i pagar els corresponents drets d'autor- corresponia a la comissió de festes. Aleshores, la demanda es va dirigir contra 'La Gresca', però l'entitat va al·legar que, pels anys que havien passat, l'afer ja estava prescrit.

L'Audiència, però, dóna la raó a l'SGAE basant-se en el fet que el president de la comissió de festes és el mateix Bussé. El tribunal entén, doncs, que durant tot aquest temps ell estava al corrent de l'afer, i que l'única cosa que va fer va ser allargar innecessàriament el procés.

Per aquest motiu, l'Audiència de Girona desestima el recurs presentat per la comissió de festes de Celrà i confirma íntegrament la sentència dictada pel Jutjat Mercantil.