El poeta Narcís Comadira investit doctor honoris causa de la Universitat de Girona

Destaquen que és un dels autors catalans amb la trajectòria més sòlida dels darrers dos segles

La Universitat de Girona ha investit, aquest dijous, el poeta Narcís Comadira (Girona, 1942) doctor honoris causa, la màxima distinció acadèmica. Comadira és un dels poetes catalans amb una trajectòria més sòlida en el panorama de la literatura catalana dels segles XX i XXI. La seva obra, reunida a Poesia 1966-2012, ha merescut múltiples guardons i reconeixements i ha estat traduïda a sis llengües. A més, la seva activitat artística també abraça camps com la pintura (el 2010 es va reunir la seva producció a 'Cinquanta anys de pintura. Una antologia'), la traducció, l'articulisme, el teatre, l'assaig, la gastronomia o els llibres de viatge. A més, ha tingut una vinculació forta amb la UdG.
 
La concessió del títol de doctor honoris causa de la Universitat de Girona és la màxima distinció acadèmica de la UdG, que va aprovar concedir-la a Narcís Comadira a proposta del Departament de Filologia i Comunicació.

Comadira ha participat en múltiples activitats de la Universitat de Girona. La seva aportació més destacada és el mural 'Poi s'ascose nel foco che gli affina', a l'entrada de l'edifici de Sant Domènec, així com la lectura de la lliçó inaugural 'Aprendre de lletra' del curs 1998-1999 del sistema universitari català, que va tenir lloc a la UdG.

Apart de la seva tasca com a professor a Arquitectura, Comadira va participar en la rehabilitació del convent de Sant Domènec, i els seus dibuixos i esbossos figuren en diverses publicacions de la UdG. La medalla del rector de la Universitat és obra seva.