Jordi Masquef, nou alcalde de Figueres

Ha estat designat en una votació sense majoria absoluta

El número 4 de la llista del PDeCAT a Figueres, Jordi Masquef, ha esdevingut avui nou alcalde de la ciutat després d'una votació on no ha obtingut majoria absoluta tal i com ja havia avançat El Gerió Digital que succeiria.

En les votacions que s'han produït aquest vespre, Masquef ha obtingut set vots (els del PDeCAT i els dos regidors no adscrits Manuel Toro i Núria Galimany), mentre que Agnès Lladó (ERC) ha obtingut un total de sis vots (un menys del previst).

Per tot això, la normativa estableix que el nou alcalde sigui el següent a la llista del grup més votat les darreres eleccions. En la seva intervenció, Masquef ha assegurat que durant els propers mesos s'haurà de "guanyar" la confiança dels figuerencs i ha definit la seva tasca a partir d'ara com un "repte" per tal de contribuir a que Figueres sigui una "ciutat on s'hi pugui viure bé i la gent s'hi guanyi la vida".

Ha definit la seva relació amb Felip com "positiva", malgrat en molts moments han discrepat de molts aspectes. No només això, també ha confessat que el govern s'ha sentit "sol en masses ocasions". Amb tot, ha anunciat una ronda de contactes amb totes les forces a l'oposició per tal d'arribar a acords de governabilitat en aquells temes més importants des d'ara i fins al final del mandat. D'altra banda, ha promès que posarà les coses "difícils" als "incívics i als delinqüents", com també treballarà per la potenciació del comerç.

Agnès Lladó, en la seva intervenció ha desgranat un discurs ple de retrets lamentant-se del nomenament de Masquef. La republicana ha assegurat que la ciutat "no es mereix" la situació en la que es troba assegurant que Figueres "es cau a trossos" i que "qui ha estat al capdavant de la ciutat els darrers anys ha estat incapaç de revertir la situació". En aquest sentit, la republicana ha apuntat que la solució passa per fer un "projecte engrescador" i sortir així de la "dinàmica de deixadesa" que s'ha entrat, posant fi a la "crisi institucional" que actualment es viu.

El cap de llista de Compromís, Òscar Vergès, ha volgut felicitar "en negatiu" a la resta de grups a l'oposició per no haver aconseguit cap acord a l'hora de materialitzar un govern alternatiu al PDeCAT, ja que Figueres "mereixia una bafarada d'aire fresc". Amb tot, el portaveu ha assegurat que "avui entre tots hem restat" ja que "des de feia temps vèiem que es necessari un canvi".

Manuel Toro, un dels dos regidors no adscrits, també ha retret a la resta de grups la seva manca de capacitat alhora de crear sinergies en l'elaboració d'un nou equip de govern, sobretot a la republicana Agnès Lladó. "En els pressupostos de l'any passat van renunciar (ERC) a pactar amb nosaltres i van donar suport al govern, renunciat al full de ruta que avui reclamen", ha reblat Toro, qui ha enumerat els motius pels quals han votat a favor de Masquef.