Enxampen dos conductors beguts i drogats a Ripoll i Castelló que van conduir després de ser multats

Inicialment un conductor substitut es va fer càrrec dels cotxes

Els Mossos d'Esquadra han denunciat en només tres dies a Ripoll i Castelló d'Empúries (Alt Empordà) per donar positiu en alcohol i drogues i tornar a conduir després de ser enxampats. El primer el van localitzar el 9 de novembre en un control d'alcoholèmia que s'havia muntat a la C-17 a Ripoll. Cap a la una de la matinada van aturar un turisme i el seu conductor, un home de 59 anys, va donar un resultat positiu de 0,89 mg/l per aire expirat, tres vegades per sobre del límit permès.
Els Mossos el van denunciar penalment com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat viària i un conductor substitut es va fer càrrec del cotxe. Una estona més tard, agents de la Policia Local van tornar a aturar el vehicle que conduïa el mateix denunciat. Els agents li van tornar a fer la prova i va donar 0,80 mg/l i el van tornar a denunciar.
 
Per la seva banda, els Mossos el van denunciar per desobediència per una infracció de la Llei de Protecció de la Seguretat Ciutadana. El conductor, que té antecedents, va quedar citat per comparèixer davant dels jutjats de Ripoll.

D'altra banda, l'11 de novembre els Mossos van denunciar un altre home de 44 anys per cometre una infracció de desobediència. En aquesta ocasió, els fets van passar cap a tres quarts de set del matí en un control d'alcoholèmia a Castelló d'Empúries.

Durant l'operatiu, va donar positiu per cocaïna a la prova de detecció de drogues i el van denunciar com a presumpte autor d'una infracció administrativa recollida al Reglament General de Circulació. Pel què fa al vehicle, un conductor substitut se'n va fer càrrec.

Dues hores després, els agents el van localitzar tornant a conduir.