Detingut a Brasil un veí de Blanes acusat d'estafa per la venda fraudulenta de vehicles a Internet

L'home oferia cotxes d'ocasió per Internet i es quedava amb la paga i senyal dels compradors

El juny del 2009, la policia estatal va esbrinar que l'home estava visquent a Goiania, localitat pròxima a Brasilia, una informació que va corroborar el conseller d'Interior espanyol al Brasil. Arran d'aquesta confirmació, la OCN-INTERPOL va fer els tràmits necessaris per poder-lo detenir, ja que acumula més de 57 causes pendents amb la justícia estatal.

José María Ll. G. havia abandonat l'estat espanyol el juny del 2008 traslladant-se al Brasil amb l'objectiu d'evitar les condemnes per haver comès estafes a través d'Internet i que havia comès mitjançant una coneguda pàgina web de compra i venta de vehicles. Al Brasil vivia amb la seva parella, de nacionalitat brasilera, i la filla d'ambdós, d'un any d'edat. Ja s'ha informat de la detenció a tots els jutjats on José María Ll. G. té causes pendents per tal que puguin sol·licitar la seva extradició per la via diplomàtica.

Venda de cotxes "fantasma"

El detingut tenia un modus operandi molt definit. Consistia en anunciar-se a pàgines d'Internet de vehicles usant el nom de dues societats: ALva Quality i Nark Import S.L., i oferia cotxes d'ocasió. Quan el client s'interessava per un vehicle, els demanava que ingressessin una paga i senyal a un compte bancari. La quantitat demanada oscil·lava entre els 3.000 i els 9.000 euros. L'engany venia quan el comprador s'adonava que el vehicle pel qual havia pagat no existia. Un cop feta la paga i senyal, els compradors ja no podien contactar amb el venedor fraudulent.

El detingut es conegut per fer-se passar per un agent de policia i intentar aconseguir informació de l'estat de les investigacions contra ell. Ha estat detingut en 18 ocasions per la policia estatal, en deu per la Guàrdia Civil i deu més els Mossos d'Esquadra.