Salt celebra la consulta marcada per l'homenatge al difunt activista polític Ramon Torramadé

Un total de 25.233 persones estan cridades a votar

Més de 200 persones -entre voluntaris i organitzadors- i set col·legis electorals repartits pels diferents barris de Salt. Són algunes de les dades que reflecteixen la implicació del municipi en aquesta tercera onada de consultes independentistes que té lloc a prop d'una cinquantena de localitats gironines. La jornada electoral transcorre amb un ambient tranquil i acompanyat d'activitats de caràcter festiu. La comissió organitzadora ha muntat un esmorzar popular per tots els votants que s'apropen els col·legis i ha animat la ciutat amb la passejada d'una cercavila que recorre els carrers principals de Salt.

El vot immigrant a Salt és potser un dels que es preveu que sigui el més representatiu de tot el territori gironí, donat que suposa el 40,7% del cens total. A primera hora del matí, el nombre de persones immigrants votants girava entorn del 5% del total de vots emesos a alguns col·legis del municipi com el de Pompeu Fabra. La dada més sorprenent, però, la donaven els encarregats de comptabilitzar el nombre de vots anticipats que avançaven que hi havia un alt percentatge de participació del col·lectiu. 'Estem tot just acabant de recomptar els vots anticipats però podem avançar que hi ha un alt percentatge de persones immigrades que han fet ús d'aquest sistema', ha explicat l'organitzador, Ferran Burch.


Visita dels observadors internacionals

A quarts de dotze del matí, la seu electoral de Salt situada al Casal de Jubilats ha rebut la visita de cinc observadors internacionals. Els representants -vinguts de Còrsega, de Flandes i del País Basc- s'ha apropat al col·legi per conèixer de primera mà com se succeïa la jornada i parlar amb els organitzadors per tal de poder traslladar al seu país el sistema logístic que hi ha darrera de les consultes. El col·legi també ha rebut la visita de membre membres de la Coordinadora Nacional, que acompanyaven els observadors, com l'advocada basca Jone Goyricelaya i el portaveu d'EA Lauren Uria.