Tuiter.net permetrà conèixer el temes més piulats de la campanya

Genera estadístiques a temps real sobre els polítics, partits i etiquetes més piulades

Segons informa 3cat24, els responsables de Tuiter.net descriuen l'eina com un 'analitzador de les converses a Twitter sobre una tema concret', i en l'actual fase beta servirà per analitzar i diagnosticar els temes més rellevants de la campanya electoral catalana, quin és el candidat que més piulades genera -per ara CiU- o quin és el candidat que provoca més reaccions -de moment Artur Mas.  Així l'eina permet conèixer l'opinió d'usuaris concrets, partits concrets o bé per ciutats i etiquetes temàtiques. La voluntat dels autors del web és ampliar el ventall de temàtiques analitzades a la Twittersfera catalana un cop hagin passat les eleccions.

L'eina també permet conèixer, a través de gràfics, quins han estat els temes més comentats les darreres hores i l'activitat política general al Twitter català. En aquest sentit, és simptomàtic comprovar com les darreres hores, arran de la Twittervista i la intensificació de la campanya electoral a la xarxa, diversos dels temes polítics analitzats s'han disparat i registren una activitat destacable.

L'aplicació, que analitza l'evolució de conceptes com '28N', 'tripartit', 'consulta' o 'independència', també permet als mateixos usuaris proposar etiquetes perquè l'eina les incorpori segons vagi avançant la campanya.