El macroprostíbul de la Jonquera podria obrir les portes aquest dijous

S'acaba el 'llarg litigi' entre l'Ajuntament i l'empresa després que el TSJC obligués el consistori a concedir la llicència

L'any 2002 l'Ajuntament de la Jonquera va donar la llicència d'obres per construir un edifici al polígon Mas Morató, tot i que el seu promotor, la societat La Vimetera SL, no havia especificat a què es dedicaria. Sorprenentment, l'any 2005 va arribar una nova petició al consistori perquè l'interior de l'edifici fos un local on s'hi exercís la prostitució.

Davant d'aquesta notícia, l'Ajuntament va denegar el permís basant-se en uns informes del Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya, que indicaven que 'el bordell podia provocar problemes de trànsit i també de seguretat'.

L'empresa que volia fer el negoci va recórrer la decisió i va presentar un recurs al Jutjat Contenciós Administratiu Número 2 de Girona. El contenció va donar la raó al consistori i va desestimar el recurs. Per aquest motiu, La Vimetera SL va recórrer aleshores al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que va obligar el mes de febrer a l'Ajuntament de la Jonquera a donar els permisos per instal·lar el bordell, tot i que l'any 2006 s'hagués aprovat una ordenança municipal a la localitat que prohibia la instal·lació de prostíbuls a menys de 3 km d'on ja n'hi havia un.

Per aquest motiu, l'alcalde de la Jonquera, Jordi Cabezas, ha destacat que s'han 'desentès del tema' ja que es tracta d'una sentència inapel·lable i que per tant, 'no hi ha volta de full'. 'Ho acceptem perquè és una sentència judicial, no per gust sinó per obligació', ha afegit Cabezas.

Així doncs, després del 'llarg litigi' entre l'Ajuntament i l'empresa, segons ha comentat Cabezas, el Bordell podria obrir el dijous que ve. El macroprostíbul, que té unes grans dimensions, té unes 80 habitacions i capacitat per a més de 500 persones.