L'Ajuntament de Girona triplica el nombre d'insercions laborals en un any

El Servei Municipal d'Ocupació també registra un increment en el nombre d'ofertes

El consistori gironí ha triplicat en un any les insercions laborals de les persones que s'han inscrit a la cartera del Servei Municipal d'Ocupació, l'SMO, ja que aquest 2010 hi ha hagut un total de 373 insercions en comparació a les 131 que hi va haver l'any passat. Aquest augment se situa en un 184,73%.

Segons ha explicat la tinent d'alcalde de Desenvolupament Local i Promoció, Cristina Alsina, aquests bons resultats demostren que hi ha hagut una 'feina prèvia ben feta' que ha permès aquest increment de persones que han trobat feina. Són xifres que estan vinculades al fet que cada vegada hi ha més empreses que s'adrecen a aquest servei per buscar personal. En concret, hi ha hagut un augment de les ofertes que s'han inscrit en la cartera del Servei Municipal d'Ocupació, ja que el primer semestre de l'any passat n'hi van haver 157 i aquest primer semestre del 2010 s'han registrat fins a 473 ofertes de treball.

Més de 5,4 milions d'euros en polítiques d'ocupació

D'altra banda, Alsina també ha explicat que el consistori demana per al període 2010-2011, un import de més de 5,4 milions d'euros per polítiques d'ocupació en el conjunt de programes demanats des de l'Ajuntament.

D'aquests programes, destaca la 'macroconvocatòria', com l'ha anomenat la tinent d'alcalde, que inclou tots els plans i dispositius d'ocupació que els ajuntaments estaven acostumats a rebre periòdicament. 'És el gran paquet d'ocupació de la demarcació de Girona' ha destacat Alsina. La 'macroconvocatòria' té un import total d'1,8 milions d'euros, però l'Ajuntament de Girona està a l'espera que la Generalitat confirmi aquesta partida que generaria 107 llocs de treball.