Guanyem Girona elaborarà la llista electoral a través de votació pública i assemblea

La plataforma política farà sessions informatives el gener i febrer

Guanyem Girona ha celebrat aquest dimecres l'assemblea fundacional al teatre de Sant Narcís. Durant l'acte, s'ha explicat el pla de treball del moviment per vestir una candidatura de cara a les eleccions municipals del 2019. Tal com es va explicar fa unes setmanes, la plataforma neix amb l'objectiu d'articular una "alternativa de model i de govern en clau social, popular, democràtica i republicana i ecologista" que posin l'accent en el ciutadà i els barris juntament amb d'altres compromisos com la república catalana i la gestió i defensa dels serveis públics.

La plataforma vol crear una candidatura "que aglutini persones i organitzacions diverses per liderar un projecte de canvi en clau social, democràtica, popular i ciutadana". Els seus impulsors critiquen el model de ciutat "centrat únicament en el turisme i les polítiques de façana" que ha impulsat l'actual equip de govern i retreuen a CiU haver girat l'esquena a les necessitats dels barris i haver "augmentat les desigualtats"

Una llista de candidats oberta

El full de ruta inclou l'elaboració d'una llista oberta de candidats. A partir de la setmana vinent, s'obrirà el termini perquè qui vulgui proposi els noms de la futura candidatura. Posteriorment hi haurà diferents fases fins a la validació definitiva dels noms en assemblea.

Per altra banda, es faran sessions informatives entre el gener i febrer vinent per tancar el programa amb les propostes per a les eleccions municipals. També es podran fer aportacions de forma telemàtica. Les propostes es validaran en assemblea plenària.

Pel que fa a l'organització provisional, les persones participants a les assemblees ho faran de forma individual. Es crearan dues figures: els signants (persones que donen suport a la candidatura i que col·laboraran puntualment) i els participants (aquelles implicades en el dia a dia i que participaran en veu i vot als espais de decisió). També s'obre la porta a que organitzacions polítiques donin suport al projecte però sense quotes i mantenint el principi participatiu d'una persona-un vot.

Durant l'acte, també s'ha explicat que Guanyem vol tenir presència a tots els barris. L'última setmana d'aquest mes es faran actes per donar a conèixer el projecte i promoure la creació de "grups de barri" a tota la ciutat.

El manifest fundacional ja té prop de 500 signants. Entre els noms hi ha el director esportiu de l'Uni Girona, Pere Puig, el cardiòleg Ramon Brugada o l'artista Rosa Bover. També hi ha persones que venen de les associacions de veïns de la ciutat i alguns exregidors del consistori gironí com ara Anna Pujolàs, Jordi Navarro o Amèlia Barbero.