Apareixen pintades amb símbols nazis i insults contra Torra a Verges

També han tret estelades, han arrencat llaços grocs a la Pera i han serrat un pal a Palamós

  • Altres de les pintades que han aparegut a Verges. ACN
    Altres de les pintades que han aparegut a Verges
    Fotos: ACN
  • Algunes de les pintades que han aparegut en diverses façanes de Verges. ACN
    Algunes de les pintades que han aparegut en diverses façanes de Verges
    Fotos: ACN

Nou episodi de bretolades de mà d'espanyolistes a Verges. El municipi s'ha aixecat aquest dimecres al matí amb diverses façanes de l'entrada del municipi amb pintades amb símbols nazis, insults contra el president Torra i l'expresident Carles Puigdemont i escrits com 'Viva España', 'Tots som espanyols' o 'Colpistes'.

Els brètols espanyolistes també han tret quatre estelades que hi havia penjades en diverses carreteres del municipi i han pintat banderes espanyoles als fanals i pilones. Fins i tot, han escrit 'Viva España' en una pancarta que hi ha situada a l'entrada del poble i on es reclama un nou institut-escola. Una situació que Sabater ha qualificat de "surrealista" i que ha atribuït a "un grup d'extrema dreta" que actua "encaputxat i de nit".

En aquesta ocasió, ha dit, "els ha tocat el rebre a cases particulars" i ha assegurat que els autors dels desperfectes "no poden viure sense conflicte". "Però aquí a nosaltres no ens hi trobaran mai perquè el nostre és un projecte de propostes, de compromís social i nacional", ha insistit.

Entre els escrits, hi ha diversos insults al president Torra i Carles Puigdemont com ara 'fill de puta' o 'maricón traïdor' però també hi ha escrits com 'Torra portarà a la ruïna Catalunya' o esvàstiques.

Sabater ja ha avançat que denunciaran els fets i que l'Ajuntament es personarà a la causa com a acusació particular per aconseguir que s'identifiquin els autors i hi hagi conseqüències. També ha animat els veïns afectats a denunciar els desperfectes que han patit a les seves façanes i finques i ha anunciat que organitzaran una jornada "participativa" amb entitats per netejar-ho.

Desperfectes a diversos municipis del Baix Empordà

Verges no ha estat l'únic municipi gironí que ha patit bretolades contra símbols independentistes durant aquesta matinada. A Palamós (Baix Empordà) han tornat a serrar el pal de l'estelada que hi havia a la rotonda de l'entrada de la població des de Calonge. També han pintat missatges com ara 'senyeres sí estelades no', 'visca espanya' i 'feixistes independentistes'. Feia tres dies que l'ANC havia penjat de nou la bandera.

A La Pera (Baix Empordà) els han arrencat els llaços grocs que tenien penjat per tot el poble i els han pintat banderes espanyoles a les faroles. L'alcaldessa, Maria Lluïsa Teixidor, ha expressat la seva indignació tot dient que és un grup "organitzat" perquè casualment "sempre actuen els dimarts de cada tres setmanes".

Palafrugell (Baix Empordà) també ha patit actes vandàlics els últimes dies. Aquest cap de setmana van trencar el pal de l'estelada de la plaça Floreal i durant el primer cap de setmana de novembre també van retirar llaços grocs. A alguns murs del poble també van aparèixer pintats amb missatges com 'Viva españa' i 'Viva la Guardia Civil'.

Per la seva banda, el grup independentista La Forja-Baix Empordà ha denunciat aquest dimecres les accions titllant-les de "provocacions" alhora que han assegurat que "mantindran la campanya antifeixista". I han conclòs el missatge a les xarxes socials dient "L'Empordà no serà la tomba del feixisme! No passaran!".