Augmenta el nombre de morts per violència de gènere a les comarques gironines en un any

Aquest 2010 ja s'han registrat quatre víctimes mortals a la demarcació, mentre que l'any passat no n'hi va haver cap

Aquest 2010 les comarques gironines han registrat quatre víctimes mortals per violència de gènere, mentre que l'any 2009 no se'n va registra cap. La primera va ser a Salt, al Gironès, el 31 de maig, quan un home de 53 anys va matar a ganivetades la seva parella sentimental, una dona de 46 anys i de nacionalitat marroquina. Aquella mateixa setmana, el 6 de juny, i també al municipi de Salt, una dona de 32 anys i veïna del municipi va a morir a mans de la seva parella de 30 anys i veí de Mataró.

El 15 d'agost es va registrar la tercera mort a la demarcació de Girona, quan una dona marroquina de 42 anys va morir a mans de la seva parella sentimental, que la va tirar d'un quart pis. L'última víctima mortal d'aquest 2010 va ser a Sant Pere Pescador (Alt Empordà), el 26 de setembre, quan un home de 40 anys i de nacionalitat belga va matar i esquarterar la seva parella sentimental, una dona de 38 anys i també de nacionalitat belga.

Baixa el nombre de denúncies presentades

El nombre de denúncies presentades des de l'1 de genere al 30 de setembre del 2010 s'enfilen fins a 1.106, una xifra inferior al mateix període de 2009 quan se'n van presentar 1.150.

Així ho ha explicat aquest dijous la Comissió de Seguiment de Protocols de Violència a la demarcació, que ha creat una nova estructura que va formalitzar l'any passat, anomenada Comissió Institucional dels Protocols d'Actuació en Casos de Violència, que està formada pels màxims representants dels diversos àmbits públics i socials a les comarques gironines, la Comissió Tècnica, que fa les funcions d'avaluació i control i que al mateix temps s'organitza en quatre grups de treball en base als àmbits en què la comissió ha estat incidint: violència masclista, infància i adolescència, mutilació genital femenina i persones grans.