Foment està disposat a signar un nou protocol amb la Generalitat per definir la futura variant d'Olot

José Luis Ábalos diu que estan "oberts a negociar"

Foment aposta per signar un nou protocol amb la Generalitat per definir les actuacions que ha de fer cada administració per construir la futura variant d'Olot. L'executiu espanyol (aleshores a mans del PP) va acordar fa uns mesos amb la Generalitat que li traspassaria la coordinació d'aquest tram nord (que és de titularitat estatal) que va des del barri de l'Hostal del Sol fins a l'enllaç amb l'autovia A-26 de la Canya. I es van emplaçar a signar un protocol.

Un document que ja va fer arribar la Generalitat a Foment a l'espera d'una resposta. Però el maig passat Madrid se'n va desentendre i el mes de juliol el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va dir que parlarien amb el nou executiu estatal per desencallar aquest tram.

Aquest dimarts, el senador d'ERC, Jordi Martí, ha preguntat al ministre de Foment quina previsió tenia l'Estat sobre aquest projecte i Ábalos li ha respost que hi ha prevista una reunió entre l'alcalde, el subdelegat del govern espanyol a govern espanyol a Girona i el secretari general d'Infraestructures aquest dimecres a Madrid per abordar-ho.

Malgrat això, ha avançat que Foment està disposat a negociar per fer un projecte consensuat amb el territori i que està obert a elaborar un nou protocol que fixi com s'ha de fer.