El fiscal demana setze anys de presó per a un acusat d'agredir sexualment una menor a Sils

L'acusació pública també sosté que donava droga per fumar a un grup de menors d'edat

El cas va passar entre els mesos de novembre i desembre del 2007. La víctima d'agressió sexual, que llavors tenia 14 anys, i uns amics anaven sovint a casa de l'acusat. Segons ressalta l'escrit de conclusions provisionals de la fiscalia, José M. M. aprofitava que estaven sols per donar porros de marihuana als joves.

De fet, durant l'entrada i registre al domicili de l'acusat van trobar 198 grams de marihuana dins una caixa metàl·lica que tenia al garatge. Per aquests fets, la fiscalia l'acusa d'un delicte contra la salut pública pel qual demana que el condemnin a quatre anys de presó.

Un dia, a finals de desembre, la noia de 14 anys va anar sola al domicili de l'acusat. Un cop allà, i 'amb l'ànim de satisfer els seus desitjos sexuals' tot i saber que la noia era menor d'edat, l'acusat hauria tancat la porta amb clau. Llavors, va començar a petonejar a la noia i li va creuar la cama per sobre per immobilitzar-la. 'Li va introduir la mà als pantalons perquè li toqués el penis', relata el fiscal que detalla que, després, li va 'exigir' que li fes una fel·lació. La noia va accedir 'en contra de la seva voluntat davant el clima de terror creat per doblegar la seva voluntat'.

Finalment, segons la fiscalia, l'acusat li va abaixar les mitges i la roba interior i li va refregar el penis per la vagina sense arribar a penetrar-la. Per això, el fiscal considera que l'acusat és autor d'un delicte d'agressió sexual per el qual demana que el condemnin a dotze anys de presó i a no apropar-se ni comunicar-se amb la víctima durant cinc anys.

Com a conseqüència de l'agressió, la víctima ha necessitat assistència psicològica i psiquiàtrica. Segons l'escrit, la noia pateix un trastorn posttraumàtic amb episodi depressiu. En matèria de responsabilitat civil, el fiscal demana que indemnitzi la víctima amb 35.100 euros pels danys psicològics i morals.

Està previst que el cas arribi a judici a l'Audiència de Girona la pròxima setmana.