La Fira de Mostres tanca amb una disminució de visitants del 11% per la pluja i el fred

Al llarg dels sis dies de fira hi han passat unes 78.000 persones

La 57a edició de la Fira de Mostres de Girona tanca aquest dijous amb una disminució de visitants al voltant de l'11% a causa de la pluja i el fred. En declaracions a l'ACN, la directora de la fira, Coralí Cunyat, ha explicat que la climatologia "excepcional" d'aquest any ha repercutit en el nombre de visitants que s'ha situat sobre 78.000 persones, 12.000 menys que en les darreres edicions. Tot i ser un any "difícil" per la meteorologia, la directora assegura que no es plantegem cap canvi pel que fa a l'ubicació de la fira i ha afirmat que en els darrers anys han crescut les parcel·les situades a l'exterior. Gairebé 400 estands han ocupat una superfície de 45.000 metres quadrats durant sis dies, un més de l'habitual coincidint amb el festiu de Tot Sants.
Cunyat preveu que aquest any hi haurà un nivell de satisfacció d'expositors desigual en funció de l'espai on estaven situats. Segons ha explicat, els que estaven a les parcel·les exteriors són els que han patit més les condicions meteorològiques. En canvi, les activitats que s'han fet a l'interior del Palau de Fires han funcionat "a bon ritme", i ha posat d'exemple els tastos a la zona gastronòmica.

La directora de la Fira de Mostres ha defensat que, tot i la situació d'aquest any, és una "gran fira", amb un volum de visitants considerable i on les empreses del territori aprofiten per donar-se a conèixer i fer negoci. Segons Cunyat, el 80% dels expositors repeteixen un any rere l'altre i això demostra que és una fira que "funciona bé".

El 75% d'expositors de Girona i comarques

Un 75% d'expositors que han participat a la Fira de Mostres són de Girona ciutat o bé de la resta de la demarcació. En concret, un 25% de les empreses són de Girona ciutat; un 51%, de la resta de comarques gironines; un 20%, d'arreu de Catalunya, i el 5% restant, de l'estat espanyol o l'estranger.

Pel que fa als sectors, s'hi han exposat representants de diferents àmbits. En concret, serveis, emprenedoria i turisme (30%); alimentació (17%); decoració i construcció (33%); indústria i tecnologia (14%), i motor (4%).