Girona acull el 60è concurs individual de sardanes revesses amb Torra de convidat

Durant el concert s'ha estrenat una sardana d'un compositor de 15 anys

El GEiEG ha organitzat el 60è concurs individual de sardanes revesses coincidint amb les Fires de Sant Narcís de Girona. S'ha fet a l'Auditori del Centre Cultural de la Mercè a les cinc de la tarda. L'acte ha comptat amb la presència del president de la Generalitat, Quim Torra, com a convidat d'honor. Durant la primera part la cobla Ciutat de Girona ha interpretat vuit revesses que els participants han seguit amb molta atenció els compassos per aconseguir treure el tiratge correcte de cadascuna de les melodies.

En la segona part, s'ha fet el concert amb la interpretació de la sardana 'Exhortació' i el pas doble 'Fragància'. Un dels moments més emotius ha estat l'estrena d''Un segle de passions', una sardana composada pel jove Cesc Corominas de 15 anys. És el primer projecte d'aquest jove de Canet d'Adri (Gironès) i és la seva contribució a la celebració del centenari que el grup excursionista celebrarà el pròxim any. El públic assistent s'ha aixecat dempeus per aplaudir la peça un cop finalitzada la interpretació de la cobla. El president de la Generalitat, Quim Torra, ha lliurat un guardó al jove compositor i n'ha elogiat el seu "talent extraordinari" tot dient que és un "goig" de país.

Seguidament, la cobla ha interpretat 'Els Segadors' i s'ha tancat l'acte amb el lliurament de premis als guanyadors del concurs de la mà del cap de l'executiu i l'alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas. Els guardonats més novells han estat Ivet Atsarà de Terrassa (Vallès Occidental) en la categoria infantil i Lluís Caralt de Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat) en juvenil.

El president Torra s'ha desplaçat després fins a la catedral de Girona per assistir a l'actuació dels Marrecs de Salt fent un pilar de 4 fins a l'interior del temple.