El PSC de Girona denuncia una proliferació de màfies i robatoris freqüents o violents

Diu que actuen sobretot a la zona sud-oest de la ciutat

La portaveu del PSC de Girona, Sílvia Paneque, ha assegurat que l’Ajuntament de Girona ha d’actuar amb "urgència i fermesa", a curt i mig termini, per combatre la "inseguretat creixent des de la zona oest al sud-oest de la ciutat", des de l’estació d’autobusos fins als barris de Sant Narcís, Santa Eugènia i Can Gibert. Aquestes declaracions arriben després de mesos i mesos de "tenir constància d’accions delictives greus que van des de màfies organitzades que ocupen pisos fins a robatoris amb violència localitzats o massa freqüents" en aquesta franja de Girona.

“Tinc constància i conec la gravetat d’aquest tema de manera directa després d’haver estat regidora delegada de seguretat. El problema és la impunitat. Bretolades, agressions verbals o incivisme manifest, d’una banda, han deixat pas a robatoris amb violència i a màfies que s’aprofiten de la misèria amb un mercat negre d’ocupacions. S’ha de situar una línia vermella clara i emetre el missatge contundent que això no es permet a Girona. Em sembla una qüestió de gran rellevància, perquè sabem que si se salten les lleis i no hi ha conseqüències, després arriben accions encara pitjors com robatoris amb violència”, ha afirmat Sílvia Paneque.

La portaveu dels socialistes considera que “és important admetre que tenim un problema i hi hem d’actuar, perquè si l’ocultem, l’única cosa que fem és tancar els ulls al problema”. Aquestes declaracions arriben després que en els últims temps hi hagi constància pública tant d’accions continuades de bretolades, com també de robatoris a comerços o persones al carrer, màfies vinculades a ocupacions de pisos. Enfront d’aquests fets, la portaveu socialista, Sílvia Paneque, considera que “l’Ajuntament de Girona ha d’emprendre mesures d’urgència i, a la vegada, preparar el desplegament d’un Pla de tolerància zero amb aquesta deriva.” Aquest Pla ha d’incloure el creixement de la Policia Municipal els pròxims anys, establiment definitiu de la policia de proximitat amb recollida de denúncies in situ i descentralització de Bacià

“És evident que ningú no neix delinqüent. I el Pla de Tolerància Zero ha de ser de seguretat, però també social o d’oportunitats. Engegar una doble línia amb presència contínua de Policia Municipal al carrer, fet que requerirà continuar ampliant la plantilla i dotar-la de recursos; i, alhora, posar en marxa una segona línia d’acció de carrer per mitjà d’educadors de carrer i de dinamitzadors socials. Al meu entendre, les dues línies són imprescindibles i han d’estar ben coordinades de l’àmbit tècnic o professional”, ha explicat Sílvia Paneque.

El grup municipal socialista considera que, si es vol tenir una ciutat de progrés i lliure, s’ha de tenir especial cura amb la seguretat als carrers. Insisteix que el treball social pot crear dinàmiques positives hegemòniques i que això aconsegueix bons resultats. Això no obsta, però, per constatar que la seguretat és indispensable. “A Girona, cal situar una línia ben clara que denunciï la infracció i la penalitzi. Les bretolades, que no han de ser permeses, també són la porta d’entrada per fer accions pitjors. Avui ja hi ha accions que creen alarma i n’han de crear com màfies vinculades a ocupacions de pisos o robatoris amb violència”, ha conclòs Sílvia Paneque.