Els comerciants de Salt podran alertar a la policia en cas de robatori amb una app

El sistema es presentarà el 6 de novembre

Els comerciants de Salt (Gironès) podran disposar molt aviat d'una aplicació mòbil que els permetrà avisar a la policia local de forma fàcil i ràpida en el cas que tinguin problemes amb un client o bé hagin estat víctimes d’un furt o un robatori. Només amb un clic a la icona de l'aplicació en el seu telèfon mòbil o tauleta, la Policia Local rebrà immediatament l'avís, d'aquesta manera la Policia Local sabrà quin és l'establiment afectat per la incidència, el que els permetrà intervenir amb immediatesa.

El proper 6 de novembre s'ha convocat als comerciants de Salt a una reunió on s’explicarà el funcionament d'aquesta aplicació. “El que es pretén és que els comerciants puguin avisar a la Policia Local d’una incidència de forma ràpida i senzilla, però sobretot discreta” destaca el regidor de Seguretat Ciutadana, Toni Vidal.

Els comerços interessats podran obtenir-la posant-se en contacte amb la seva associació de comerciants o bé directament amb la Policia Local de Salt i és gratuïta per als comerciants.

El regidor també destaca que l’aplicació “està pensada per ser utilitzada als establiments i no per a un us particular”, ja que no geolocalitza el telèfon, sinó que porta incorporada l'adreça de l'establiment que ha donat l'alarma. Aquest servei es podrà fer servir a telèfons i tauletes amb sistema operatiu Android o Windows. De moment encara no està disponible per a iOS. ​