Les atraccions de la Fira de Girona es prorroguen fins l'11 de novembre

D'aquesta manera es compensa els firaires perjudicats per la pluja

Les atraccions de la Devesa de Girona seguiran obertes fins al dia 11 de novembre per compensar el primer cap de setmana de pluges. És l'acord a què han arribat amb l'Ajuntament de Girona que els ha proposat aquesta opció, seguint l'exemple d'altres edicions que també van tenir males condicions meteorològiques. Els firaires que no tinguin compromisos mantindran les parades fins aquell dia.

La regidora de Dinamització del Territori de l’Ajuntament de Girona, Eva Palau, ha explicat que se segueix amb la voluntat d'entesa amb els firaires durant tot l'any perquè "els resultats de les fires siguin bons per a tots" i que, després de veure com perdien el primer cap de setmana per la pluja, ja es va parlar amb el gremi per obrir uns dies més. L'anunci de l'acord s'ha fet aquest dimarts, dia en què es fa la jornada econòmica amb el 2x1 de tiquets a les parades dels firaires.

Entre els actes que no es van poder reubicar a causa de la pluja i que es podran tornar a programa hi ha la tronada de la Festa Major dels Quatre Rius per aquest dissabte a la una a la plaça de Catalunya, i el correfoc, aquell mateix dia a les onze de la nit amb sortida des del pont de Pedra i el mateix recorregut previst. També es reprograma per aquest dissabte una de les visites teatralitzades de 'Llegendes de Girona', a les onze del mat. "En totes les activitats previstes, es va valorar en cada cas amb les entitats organitzadores si se suspenien o s’ajornaven per intentar afectar al mínim possible la programació”, ha explicat la regidora.

Per altra banda, queda pendent la celebració de la Diada Castellera. A causa dels compromisos de les colles pel que queda de temporada, s'està estudiant si es podria fer la jornada pendent a l'inici de temporada del 2019.