Figueres rehabilita la riera de Galligans per evitar descalçaments i separar les aigües residuals

Les obres han suposat una inversió total de 1.364.000 euros +IVA

  • Santi Vila (esquerra) acompanyat per Francesc Canet a l'interior de la riera © M. Estarriola
    Santi Vila (esquerra) acompanyat per Francesc Canet a l'interior de la riera © M. Estarriola
  • La riera Galligans creua tota la ciutat de Figueres i transporta les aigues pluvials i residuals © M. Estarriola
    La riera Galligans creua tota la ciutat de Figueres i transporta les aigues pluvials i residuals © M. Estarriola

L'Ajuntament de Figueres ha presentat avui els treballs de millora que ha aplicat a la riera coberta de Galligans, unes obres àmpliament reivindicades i necessàries per a la millora dels serveis i infraestructures bàsiques de la ciutat. L'alcalde del municipi, Santi Vila, ha comentat la importància del projecte al assegurar que l'aigua estava produït una seriosa erosió als laterals de la riera, fet que posava en risc molts dels antics edificis que no disposen de fonaments per a sustentar-se. 'Hem treballat molt dur aplicant un important apuntalament per millorar la seguretat i acabar amb l'erosió', ha dit el batlle.

Les obres també s'han desenvolupat seguint criteris de sostenibilitat ambiental i és que les aigües pluvials es barrejaven a l'interior de la riera amb les restes residuals i l'aigua que brollava de les deus. Tot plegat es dirigia a la depuradora municipal la qual rebia 'molta més aigua de la que realment podia tractar', ha explicat el tècnic de Fisersa Lluís Xargay, director del projecte. 'Ara uns col·lectors traslladen l'aigua residual fins a la depuradora mentre que les aigües pluvials i les de les deus circulen lliurement per la riera', ha explicat.

Finalment el projecte ha millorat les condicions a l'interior de la riera que anteriorment suposaven un risc pels treballadors municipals que hi havien de desenvolupar la seva tasca. Segons Vila, les obres permetran que es desenvolupi 'un manteniment correcte i no es visqui dins la situació de penositat en què havien de treballar els tècnics municipals quan els calia fer una actuació', ha dit.

Les obres han suposat una inversió de 1.364.000 euros +IVA