Marina Geli es queda sense ministeri de Sanitat per la derrota de Trinidad Giménez

La catalana era l'escollida per substituir la candidata de Zapatero a les eleccions per la Comunitat de Madrid

La derrota de Trinidad Giménez a les primàries celebrades el passat diumenge a Madrid per encapçalar la llista socialista per les eleccions a la Comunitat de Madrid han deixat una segona damnificada: la consellera de Salut, Marina Geli. Segons fonts consultades per aquest diari, la socialista estava pendent de la victòria de Giménez que, acompanyat de la sortida del ministeri de Treball per part de Celestino Corbacho el proper 18 d'octubre, haurà propiciat una reestructuració de govern.

La sortida de Corbacho hauria fet disminuir la quota de ministres del PSC dins el govern i degut a aquest motiu, sumat a la trajectòria de Geli com a consellera de Sanitat a la Generalitat, hauria portat a José Luis Rodríguez Zapatero a escollir la socialista catalana. Tot sembla indicar que Geli va acceptar la proposta del president però la victòria de Tomás Gómez l'obliga a quedar-se sense el ministeri.

Geli escridassada

La derrota de Trinidad Giménez no és l'únic revés que ha rebut la consellera de Salut. Ahir va ser escridassada per una trentena d'afectades de fibromiàlgia i els seus familiars. Aquest fet va tenir lloc durant la inauguració del nou local de l'Associació Catalana de Síndrome de Fatiga Crònica, a la Plaça Comas de Barcelona. La consellera va sentir crits de 'mentidera' i va ser increpada amb diversos insults. També es van viure moments de tensió a la sortida del local, quan la consellera va haver de ser protegida pels escortes fins que va pujar al cotxe oficial. Les afectades de fibromiàlgia se senten desateses pel Departament de Salut.

Concretament, es queixen que la consellera no ha complert el seu compromís de posar en marxa 16 noves unitats per atendre aquesta malaltia a Catalunya durant aquest mandat. Asseguren que actualment a la demarcació de Barcelona només hi ha quatre unitats.