Demanen 22 anys de presó a un home de 63 anys que va obligar tres menors a masturbar-lo

El fiscal sol·licita a aquest veí de Santa Coloma de Farners que pagui una indemnització de 8.000 euros per dany moral

Segons recull l'escrit de qualificacions provisionals, l'acusat va abusar sexualment dels menors entre els anys 2008 i 2009. El processat, Antonio H. R., té 63 anys i és veí de Santa Coloma de Farners. En la majoria dels casos, l'home va aprofitar que coneixia els pares dels nens per convidar-los a casa seva o bé quedar-se sol amb ells.

El primer dels abusos va tenir lloc a casa del processat, situada al carrer Torrent de la població. L'home va convidar un menor de 15 anys a l'habitatge i, durant un mes, va abusar d'ell en tres o quatre ocasions. El nen era immigrant. Quan estaven sols, Antonio H. R. s'abaixava els pantalons i li deia al nen que el masturbés. A canvi, li donava entre 5 i 20 euros.

A més, com sosté el fiscal, entre el 2008 i el 2009 el processat 'solia anar uns tres cops per setmana' a casa d'una altra família nouvinguda. Aprofitant que coneixia els pares, Antonio H. R. es quedava cuidant els seus fills, dos nens de 6 i 8 anys. En aquest cas, l'acusat hauria arribat a abusar dels menors un cop per setmana durant tot un any, obligant-los a què el masturbessin o li fessin fel·lacions.

A finals d'estiu del 2009, l'acusat també va intentar abusar sexualment de dos germans del municipi. Els dos nens tenien onze anys. L'home se'ls va trobar a la plaça de la Pau, i els hi va dir que si l'acompanyaven fins a casa seva els donaria pastissets.

Seguir els nens pel carrer

Els dos germans, però, s'hi van negar i van marxar cap al bar que regentaven els seus pares. Aleshores, Antonio H. R. els va seguir pel carrer i també va entrar al local. Allà, mentre un dels nens dibuixava un ninot en un foli, l'acusat li va dir paraules obscenes.

A més, aprofitant que l'altre germà estava dempeus, l'acusat s'hi va acostar per darrere, el va agafar per l'esquena i -mentre es premia contra ell- 'simulava el moviment de l'acte sexual', recull el fiscal. Per aquests fets, el processat es troba empresonat des de mitjans de setembre de l'any passat.

El ministeri públic imputa a Antonio H. R. quatre delictes d'abusos sexuals (tres d'ells, continuats) i una falta de vexacions injustes. Per tots els delictes, sol·licita se'l condemni a 22 anys i mig de presó; per la falta, demana la imposició d'una multa de 200 euros.

En matèria de responsabilitat civil, el fiscal demana que Antonio H. R. pagui una indemnització global de 8.000 euros per dany moral. El judici per aquest cas es preveu celebrar a mitjans d'octubre a l'Audiència de Girona.