Vila (CiU) reclama que l'estació del Tren d'Alta Velocitat porti el nom de Figueres-Alt Empordà

El convergent considera que si no es compleix aquest requisit es 'lesionarà els interessos econòmics de la ciutat i l'Empordà'

  • L'andana de l'estació del TAV també porta cartells amb el nom d'Alt Empordà © Lluís Sanjuan
    L'andana de l'estació del TAV també porta cartells amb el nom d'Alt Empordà © Lluís Sanjuan
  • La façana de l'estació porta el cartell d'Alt Empordà © Lluís Sanjuan
    La façana de l'estació porta el cartell d'Alt Empordà © Lluís Sanjuan

El proper 13 d'octubre es podran comprar bitllets per viatjar des de Figueres fins a París amb el Tren d'Alta Velocitat (TAV) a patir del 12 del desembre. Mentrestant l'alcalde de Figueres, Santi Vila (CiU), es mostra preocupat pel nom que portarà la nova estació i de quina manera pot influir això a l'economia de la ciutat i la comarca. En una entrada publicada al seu blog, Vila reclama que el nou equipament ferroviari hauria d'incloure els noms de 'Figueres' i 'Alt Empordà', ja que considera que el no fer-ho suposaria 'lesionar els interessos econòmics i d'estratègia turística de la gent de Figueres de l'Empordà', ha dit el convergent.

En aquests moments l'estació, ubicada dins el terme municipal de Vilafant, porta escrit a la façana i als cartells de l'interior de les andanes el nom 'Alt Empordà', però per Vila això no facilita a l'usuari relacionar-la amb Dalí. Segons apunta el batlle, 'Figueres i l’Empordà reben cada any més d’un milió de visitants com a conseqüència del fet dalinià. Sintonitzats amb el Patronat de Turisme, agroempresaris i institucions locals de la nostra regió hem reforçat la marca 'Empordà'  com una marca de qualitat, amb projecció internacional'. És per tot això que Vila considera que 'salta a la vista que la nova estació de tren, més enllà de la seva ubicació física i dels límits administratius ha de dur en el seu nom la referència explícita de Figueres i de l’Empordà.

Amb tot, el convergent també ha escrit una carta adreçada a Armando Brigos, delegat d'Estació de Viatgers Nordest i també al president d'ADIF on els recorda que la major part dels estudis i treballs referents al nou equipament ferroviari o a la construcció de la nova línia d’alta velocitat, es refereixen sempre a Figueres com a punt de referència. Per tot això, Vila exposa que 'seria del tot incomprensible i inadmissible que per raons subjectives o polítiques es prengués una decisió discordant' sobre el plantejament proposat des de Figueres.