La Universitat de Girona atorga el títol de Doctor Honoris Causa a Joan Roca i Ferran Mir

Els títols es concediran en un acte públic el mes de desembre

Els nomenaments dels dos títols s'han aprovat en el darrer any i mig. En el cas del Dr. Ferran Mir Estruch, el seu nomenament va ser aprovat pel Consell de Departament d'Empresa el 17 de març de 2009 i, en el cas de la concessió del títol de doctor honoris causa al Sr. Joan Roca i Fontané, la Comissió de Govern de la Facultat de Turisme la va aprovar en data 10 de setembre de 2010.

L'elecció dels distingits

Joan Roca i Fontané (Girona, 1964), és el gran dels tres germans Roca dedicats a la restauració. Joan Roca i els seus germans Josep i Jordi són les ànimes del Celler de Can Roca, inaugurat el 1986. Sense renunciar als orígens de la cuina catalana tradicional apresa en el restaurant familiar, els germans Roca practiquen una gastronomia moderna i d'avantguarda, basada en la investigació constant, sense defugir l'ús intel·ligent de la ciència i la tecnologia per tal de tractar els productes amb respecte, amb l'objectiu de conservar l'essència dels seus sabors i olors. És per això que. des de ben aviat. varen obtenir el reconeixement internacional.

Ferran Mir Estruch (Barcelona, 1940), adscrit al departament de Comptabilitat de la Universitat de Barcelona és una persona de llarga trajectòria acadèmica, caracteritzada pel rigor que ha acompanyat totes les seves actuacions, tant en el camp de la formació com en de la recerca. Així mateix, concorren en el candidat 'grans i inqüestionables qualitats humanes', segons es desprèn de la memòria justificativa de la concessió.