ICV presenta la llista electoral per Girona al Parlament amb l'objectiu de millorar resultats

Joan Boada ha assegurat que el grup ecosocialista pot donar 'esperances' als ciutadans que viuen moments de crisi

Aquest matí s'ha celebrat el fòrum de participació per l'elaboració de la llista electoral d'ICV pel Parlament de Catalunya. La llista està finalment encapçalada per Joan Boada, seguit de Montse Escutia, Jordi Córdoba, Cristina Andreu i Sergi Nuss al número 5. Duran l'acte de clausura del fòrum Boada i Córdoba han recordat la importància d'aquestes eleccions en un moment que han qualificat de 'clau' dins la crisi econòmica actual.

En aquest sentit Joan Boada ha explicat que 'sortim a explicar a la ciutadania quin és el nostre model per sortir d'aquesta crisi. Molts ciutadans han vist que podem donar una petita esperança a la seva situació i que les propostes que fem són alternatives realistes i d'esperança. Plantegem un canvi de model productiu, la necessitat de relacionar economia i ecologia, d'una reforma fiscal i de lluita contra el frau fiscal, perquè pensem que l'economia ha d'estar al servei de la gent, i no al revés', ha dit. El cap de llista per Girona de la coalició ecosocialista ha recordat que 'no podem deixar una societat als nostres fills pitjor de la que hem heretat nosaltres, i no només en l'aspecte mediambiental, també pel que respecta a l'Estat del Benestar. Si això passa tindrem un responsable: nosaltres, que no haurem sabut defensar els drets socials i laborals assolits en el s.XX i que són irrenunciables en el s. XXI', ha reblat Boada.

L'ecosocialista assegura que ara 'estem en una situació complicada, però el nostre màxim objectiu està clar: ni pensar que ens hem de resignar. Si guanya la resignació estem perduts, perquè no només perdrem la reforma laboral o veurem augmentar l'edat de jubilació. Van a destruir el nostre Estat del Benestar, que ja ara mateix ja és fràgil per la cobdícia dels mercats que no van preveure aquesta crisi i ens la volen fer pagar a nosaltres', ha dit.