Els pares del CEIP Domeny de Girona demanen a Maragall més places de secundària a la ciutat

L'AMPA tem que la falta de previsió del Departament saturi els instituts gironins

Els pares del CEIP Domeny de Girona han aprofitat la visita del conseller Maragall a les noves instal·lacions de l'escola per entregar-li una carta on posen de manifest el seu neguit pel 'futur' de les noves promocions. A l'escrit, l'AMPA denuncia que hi ha un dèficit 'important' de places escolars en centres d'infantil, primària i secundària i demana al departament d'Educació que garanteixi que la ciutat de Girona pugui assumir els alumnes d'ESO que té i els que vindran. 'Sense necessitat de saturar les aules, massificar instituts o crear bonys que poden distorsionar el funcionament dels centres', diu la carta.

Els pares del CEIP Domeny asseguren que aquesta preocupació per al futur educatiu dels seus fills és, en realitat, compartida amb més pares d'altres centres de Girona. 'Ens consta que aquest no és només un maldecap per a les famílies de Domeny, també neguiteja les de l'escola Pericot, del Bosc de la Pabordia, de Marta Mata, etc. Centres que encara no han completat els sis cursos de primària i d'on encara no surten alumnes que necessitaran plaça a un institut', escriuen a la carta.

Per tal de fer front a les noves promocions, l'AMPA reclama que el Departament planifiqui amb temps el nombre de places i que ho faci sense demorar-se.

Els pares del CEIP Domeny de Girona han entregat la carta al conseller al final de la seva visita. Maragall, sense llegir-la, s'ha compromès a contestar-la per donar resposta a les preocupacions exposades pels pares.

Balanç 'positiu' en matèria d'Educació

El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha fet balanç i ha donat xifres dels quatre anys de mandat en matèria d'Educació a la demarcació de Girona. Maragall ha destacat els 303 milions d'euros invertits a les comarques gironines, els 33 centres de nova creació que s'han fet en aquests quatre anys de mandat i les 1.300 incorporacions de mestres en el sistema educatiu gironí.

Per la seva banda, Maragall s'ha mostrat satisfet i ha afirmat que 'han donat la talla' i 'han estat a l'alçada' en l'assignació de recursos per atendre l'escolarització. A més, el conseller d'Educació ha destacat que aquestes xifres no es poden comparar amb 'cap legislatura anterior'.