Es redueix un 66% en dos anys els vehicles de firaires estacionats a la Devesa per Sant Narcís

L'Ajuntament considera que es tracta d'una dada positiva malgrat l'enuig del gremi

  • ACN
    Fotos: ACN
  • Una agent de la Policia Municipal de Girona passejant per La Devesa per inspeccionar si totes les caravanes aparcades estan autoritzades. ACN
    Una agent de la Policia Municipal de Girona passejant per La Devesa per inspeccionar si totes les caravanes aparcades estan autoritzades
    Fotos: ACN

De 442 vehicles de firaires aparcats a la Devesa el 2016, a 148 aquest 2018. Aquest és el resultat de la nova normativa de l'Ajuntament de Girona respecte als cotxes, furgonetes i caravanes que poden instal·lar els firaires a l'interior del parc gironí. Aquesta davallada representa un 66% menys de vehicles en tan sols dos anys.

Segons la regidora de Seguretat de Girona, Eva Palau, cal fer "una valoració positiva" de la reducció, ja que això ha permès "trobar un equilibri entre l'ús del parc de la Devesa i el fet que s'hi celebrin les fires". De tota manera, la regidora ha matisat que seguiran treballant per polir alguns detalls sobre la nova normativa de cara a altres anys.

Palau ha afirmat que les noves restriccions han obligat als firaires "repensar" els vehicles que necessiten. Per això, ha detallat que si abans "venien en tres o quatre vehicles, ara venen en dos o tres" i això fa que "visualment" es noti que hi ha menys volum de cotxes, furgonetes i caravanes a l'interior del parc.

Actualment, els vehicles que estan aparcats a la Devesa compten amb un distintiu verd que els autoritza entrar a l'interior. Per la seva banda, l'Ajuntament també ha repartit unes acreditacions vermelles per als firaires que han optat per anar a aparcar a la zona habilitada de Domeny, a pocs metres d'on hi ha instal·lades les atracccions de les fires de Sant Narcís.

La regidora ha assegurat que hi ha entre "25 i 30 caravanes" que s'han instal·lat en aquesta segona zona. Per garantir que no hi ha cap vehicle sense autorització a l'interior del parc, el consistori ha contractat a un guarda de seguretat a l'entrada que controla que tothom que entri, ho faci amb el distintiu verd.

De tota manera, Eva Palau ha anunciat que hi haurà "inspeccions diàries" de la Policia Municipal de Girona per controlar que totes les caravanes i cotxes tenen les autoritzacions corresponents. En cas en què no sigui així, se'ls denunciarà com si estiguessin aparcats en una vorera, ja que el parc està considerada com una zona de trànsit de vianants.

Els firaires aplaudeixen les inspeccions

Des de l'Associació de Firaires de les comarques gironines han aplaudit aquestes mesures de control que l'Ajuntament de Girona ha incorporat en aquestes fires. El portaveu de l'entitat, Hug Castillo, explica que estan "a favor" d'aquestes inspeccions i que "no hi tenen cap inconvenient".

"Està clar que si s'accepten algunes normes s'han de complir. Si no es compleix la normativa cal que hi hagi un control", ha reblat Castillo, que ha demanat que "es castigui" a tots aquells que treballin sense tenir el permís necessari.