Narcís Comadira serà investit doctor honoris causa de la UdG

L'acte es farà el 15 de novembre a l'Aula Magna Modest Prats

Narcís Comadira (Girona, 1942) serà doctor honoris causa de la Universitat de Girona (UdG). Aquesta distinció s'atorgarà en un acte acadèmic el 15 de novembre a l'Aula Magna Modest Prats de l'església de Sant Domènec. Comptarà amb la presència del rector de la universitat, Quim Salvi, i el director del Departament de Filologia i Comunicació, Xavier Pla, serà el padrí del poeta gironí i també llegirà l'elogi de mèrits per rebre aquesta distinció.

La UdG ha optat per nomenar doctor honoris causa a Narcís Comadira per la seva carrera literària, ja que s'ha convertit en un dels poetes referents dels segles XX i XXI dins l'àmbit català. De fet, la publicació 'Poesia 1966-2012', que reuneix tota la seva obra, ja ha guanyat un important nombre de reconeixements i premis. També ha estat traduïda a sis llengües.

Però més enllà de la poesia, Narcís Comadira també es dedica a altres corrents artístiques com la pintura, l'articulisme, el teatre, l'assaig, la gastronomia o els llibres de viatge.

D'altra banda, Comadira ha tingut un paper molt actiu dins de la UdG. Va ser professors de la carrera d'Arquitectura i va participar en el procés de rehabilitació del convent de Sant Domènec. De fet, una de les seves aportacions més destacades a la universitat és el mural 'Poi s'acose nel foco che gli affina' que hi ha a l'entrada de l'edifici de Sant Domènec.

El gironí també va dissenyar la medalla del rector de la universitat i va pronunciar la lliçó inaugural del curs 1998-1999 del sistema universitari català, que es va fer a la UdG.

La distinció es farà realitat aquest 15 de novembre, després que el departament de Filologia i Comunicació proposés fer la distinció al poeta i posteriorment el Consell de Govern de la universitat va aprovar-ho.