Condemnat un policia municipals de Sils per agredir i amenaçar a un menor

La sentència és ferma i l'Ajuntament estudia prendre mesures

Un agent local del municipi de Sils (Selva), ha estat condemnat pel Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 de Santa Coloma de Farners després que aquest agredís i amenacés a un menor de 17 anys a l'exterior de la discoteca Ultraclub el passat 6 de maig pels voltants de les tres de la matinada.

La denúncia, realitzada per part dels pares de la víctima, explica com l'agent, de 27 anys, estava "enfadat" perquè el jove va llençar una "floreta" a la seva parella (també menor i de 17 anys), recriminant-li. "Saps qui soc? Com sàpiga que segueixes dient coses a la meva novia vaig a casa teva i t'arrenco el cap". Posteriorment, el menor se'n va tornar a casa caminant per la carretera Gi-555 quan un BMW gris en va baixar el policia de paisà. Li va donar una plantofada i una puntada de peu, causant-li lesions a la cara, hematomes, dolor en un colze i erosions epidèrmiques als dos genolls.

Per tot això, el tribunal declara al policia V.V.P. culpable d'un delicte lleu de lesions i un altre delicte lleu d'amenaces, imposant-li una multa.

Temor dels pares

Els pares del menor agredit van presentar una instància a l'Ajuntament de Sils demanant que es prenguessin accions contra l'agent. Preguntat per aquest diari ahir, l'alcalde del municipi, Martí Nogué, va explicar que no es va prendre cap mesura perquè la sentència no era ferma, però que no recordava què se'ls havia contestat exactament. "Ara estem esperant si el recurs no prospera i després ja veurem què farem", va dir sense tenir coneixement que els pares havien entrat ahir mateix una segona instància demanant que es prenguin accions ara que ja hi ha sentència definitiva emesa per l'Audiència de Girona.

Amb tot, el jove agredit i el seu germà han hagut de canviar-se d'institut i van a Girona i Santa Coloma de Farners respectivament per temor a l'agent. Segons ha denunciat la família, l'agressor realitza les seves tasques policials entorn de l'institut de Sils on ells anaven i a un d'ells l'aturava constantment quan circulava en motocicleta. "El busca i té ganes d'enxampar-lo d'alguna manera fent alguna cosa malament", apuntaven els pares de la víctima abatuts.