Els embassaments de les conques gironines garanteixen les reserves d'aigua per als propers mesos

El pantà de Susqueda frega el 100% de la seva capacitat

Els embassaments de la conca hidràulica de Girona es troben en bon estat. L'exemple més clar és el pantà de Susqueda (la Selva) que pràcticament frega el límit de la seva capacitat amb un 98,89% de reserves d'aigua, que equival a 230hm3. De fet, l'aigua pràcticament arriba al límit de la presa, una situació que feia molt de temps que no es veia.

Aquesta situació és ben diferent a la que hi havia fa un any, quan Susqueda estava al 54,64% de la seva capacitat. De fet, l'any passat va ser especialment dur per les poques pluges que hi va haver sobretot després de l'estiu. Tot plegat feia pensar que podria arribar una primavera amb seriosos problemes per garantir el consum d'aigua.

Les pluges de finals d'hivern i principis de primavera van capgirar la situació. També les nevades que hi va haver al Pirineu han contribuït a engreixar aquestes reserves d'aigua. Durant l'estiu la capacitat ha tornat a disminuir, però amb les fortes pluges d'aquest mes d'octubre, els pantans s'han tornat a omplir assegurant mesos i mesos de reserves d'aigua.

L'embassament de Sau (Osona) també es troba en un alt nivell de reserves amb 136,99 hm3 emmagatzemats (que representa un 82,89% de la seva capacitat). Si mirem les dades de fa un any, Sau també es trobava gairebé a la meitat de les seves reserves amb 86,05 hm3 i un 52,07% de la seva capacitat.

Un altre embassament que també compta amb més reserves que l'habitual és el de Darnius-Boadella (Alt Empordà), que pertany al riu Muga. En aquest cas, es troba al 50,79% de la seva capacitat màxima amb 31,03 hm3. De tota manera, ara fa un any aquest embassament estava al 38,41% (23,47hm3).