Una cinquantena de vols cancel·lats a l'Aeroport de Girona arran de la vaga

Ryanair ha decidit cancel·lar els vols perquè assegura que el govern espanyol ha 'fracassat' a l'hora d'assegurar serveis mínims

Fins a les dues del migdia hi ha hagut relativa normalitat a l'Aeoport de Girona perquè els vols internacionals sí que han sortit. Només s'han quedat a terra els vols previstos a destinacions estatals com Sevilla o Lanzarote. Però a partir de les dues del migdia tots els vols estan cancel·lats excepte tres que van a Birmingham, Dusseldorf i Bournemouth. En total, Ryanair ha cancel·lat cinquanta vols: vint-i-cinc amb sortida des de Girona i vint-i-cinc que hi havien d'aterrar.

En un comunicat, l'aerolínia de baix cost ha informat que ha decidit cancel·lar tots els vols estatals i la majoria dels internacionals que havien d'operar als aeroports catalans perquè ningú els ha assegurat que els serveis mínims funcionaran i, per tant, no podien garantir la sortida dels vols amb normalitat. A més, Ryanair ha fet una crida a la Unió Europea perquè prengui mesures i eviti les vagues en 'serveis essencials'.

Aquesta decisió de Ryanair ha provocat que molts viatgers s'hagin quedat a terra. A l'Aeroport de Girona aquest dimecres els passatgers feien cua per demanar canvis en els bitllets o buscar sistemes alternatius per poder emprendre el viatge previst. Aquest és el cas de la Valeria Corona que ha acabat les seves vacances i tornava a casa seva, a Sardenya. Com que patien perquè els piquets no deixessin sortir els autobusos des de Barcelona han sortit en direcció a Girona a les cinc del matí però quan han arribat s'han trobat amb el vol cancel·lat.

'Ens suposa un problema perquè la meva parella ha de tornar demà a la feina', ha explicat Valeria Corona, que exposa que l'única solució que tenen és canviar el bitllet per tornar en el pròxim vol. El problema és que no hi ha vol fins a Sardenya fins divendres. 'Ens haurem de quedar dos dies més i buscar hotel', ha lamentat Corona.

Una altra passatgera, Ana Stagno, ha tingut més sort perquè el seu vol cap a Torí era al matí i ha pogut sortir. 'Tenim molta sort perquè ens han dit que a partir del migdia tots els vols estan cancel·lats', ha explicat la viatgera.

Durant tot el dia no ha sortit ni un sol vol estatal. La Tatiana Ordóñez havia de tornar a Màlaga després de passar uns dies a Roma i fent escala a l'Aeroport de Girona. Ha explicat que mentre esgotaven les vacances a la capital italiana van rebre un missatge de text on Ryanair deia que probablement els seus vols estarien cancel·lats. 'Al final hem pogut sortir de Roma però des de Girona no podem volar a Màlaga avui', ha explicat la jove.

Finalment hauran de marxar dijous al vespre des de Girona o, si volen tornar abans, poden agafar un vol al matí des de Barcelona però 'pagant el desplaçament fins al Prat'. 'Això són despeses que no esperàvem: hotel i desplaçament', ha conclòs Ordóñez.