Ripoll implementa nova senyalització aprofitant la reparació del pas a nivell del tren

S'han completat els 'Cediu el Pas' i pacificadors de velocitat

Aprofitant les obres de reparació del pas a nivell del ferrocarril transpirinenc de Ripoll a Puigcerdà i el tall forçós de la circulació rodada, s’ha aprofitat aquests dies per completar la implementació del 'Cediu el Pas' i elements pacificadors de la velocitat de vehicles al Pont de l’Arquet en direcció a Plaça Gran i Carrer Macià Bonaplata.

Aquesta actuació completa les que ja s’han anat implementant progressivament al llarg dels darrers anys:

• cediu el pas a Ctra. de Ribes amb el C Berenguer el Vell, direcció Ctra. Ribes,
• cediu el pas a C Doctor Raguer amb C del Bisbe, direcció C Berenguer el Vell i Plaça Ajuntament
• cediu el pas a Passeig Honorat Vilamanyà amb C del Progrés, direcció Pont d’Olot i Passeig de St Joan per configurar la circulació rodada del centre de Ripoll com una gran anella o rotonda amb sentit de prioritat per als que circulen pel seu interior.

Els beneficis d’implementar aquest model són :

• Reducció dels embussos i col·lapses que es produïen en les hores punta, donant prioritat a la circulació per l’anella.
• Es pacifica la velocitat a l’interior de la població i en els seus accessos radials per la Carretera de Ribes, la Carretera de Sant Joan, la Carretera de Barcelona i el Carrer del Progrés
• Contribueix a una millora de la seguretat dels vianants i dels passos de zebra, i de les zones escolars i les zones comercials, de serveis i equipaments del casc històric.

La sortida de la Plaça Gran invertirà el sentit de prioritat del CEDIU EL PAS en relació als que provenen de la Carretera de Barcelona pel Pont de l’Arquet. La sortida prioritària afavorirà la circulació per l’anella de sentit únic perimetral al barri històric de Ripoll.

La darrera implementació fou a la cruïlla de la Ronda Passeig Honorat Vilamanyà amb Carrer del Progrés direcció Passeig de Sant Joan. Ha contribuït a pacificar la velocitat i reduir els perills per als vianants a tot el sector del Centre Cívic i Cultural Eudald Graells, on es situa també l’ Scriptorium, l’Arxiu comarcal, comerços, hotels i serveis.

Ha millorat la seguretat en el pas de zebra que connecta el barri del Ninot i de l’estació amb el centre per La passera de la Lira i en general al conjunt de la zona del Passeig de Sant Joan amb força serveis i comerços i on es celebra una part del mercat setmanal dels dissabtes.

Abans d’aquesta circulació en sentit únic perimetral al barri històric es produïen de forma sovintejada col·lapses i embussos, els més habituals al Carrer del Prat.