Les rutes de les vies verdes de Girona arriben al mòbil per guiar i informar a l'usuari

El conseller Huguet destaca la importància del servei per atraure turistes d'Europa en temporades fluixes

  • Els usuaris poden descarregar-se la informació al web de les vies verdes, o bé poden llogar dispositius PDA © ACN
    Els usuaris poden descarregar-se la informació al web de les vies verdes, o bé poden llogar dispositius PDA © ACN
  • El conseller d'Innovació, Universitat i Empresa, Josep Huguet, aquest dissabte a Cassà de la Selva © ACN
    El conseller d'Innovació, Universitat i Empresa, Josep Huguet, aquest dissabte a Cassà de la Selva © ACN

El nou sistema de rutes electròniques creat a les vies verdes de Girona, és un sistema de guiatge GPS i que a més, interpreta, en llenguatge multimèdia, el patrimoni que es troba en els itineraris situats entre Ripoll i Sant Feliu de Guíxols. Això significa, que l'usuari ja no només compte amb el sistema clàssic de plafons i senyals, sinó que a més té aquest nou complement a través del telèfon mòbil o una PDA.

Atraure turisme europeu

El conseller d'Innovació, Universitat i Empresa, Josep Huguet, ha remarcat la importància d'aquest nou servei que s'incorpora a les vies verdes, per atraure turistes del nord i del centre d'Europa, que estan acostumats a aquest model de cicloturisme, sobretot en temporades fluixes.

A més, el conseller Huguet ha explicat que aquest servei és un 'bon complement' a una oferta de cicloturisme 'd'alta qualitat', i d'aquesta manera 'humanitza' les vies verdes, ja que segons explica, ara no només són per gent que vol fer quilòmetres sinó també per usuaris que volen conèixer elements del patrimoni del país.

D'altra banda, Huguet ha destacat el fet que aquest nou servei de GPS 'no és habitual' i això fa que les vies verdes de Girona es desmarquin i que puguin oferir un servei complert tan a la gent del país com als estrangers, ja que l'usuari pot escollir el guiatge en català, castellà anglès, o francès.

Un personatge virtual com a guia

L'usuari que utilitzi les e-rutes, tal com s'anomenen, estarà acompanyat per en Jep, un personatge virtual que guia els visitants per les diferents pantalles multimèdia, i a més, explica els elements naturals i culturals que es va trobant pel camí. A més d'aquesta informació, a la pantalla també s'hi trobarà una descripció del recorregut, la durada i el desnivell, entre altres.

Les rutes electròniques consten de tres itineraris principals, que comprenen les rutes Ripoll-Olot, Olot-Bescanó i Bescanó-Sant Feliu de Guíxols, i 22 rutes secundàries.

Aquestes pistes poden descarregar-se al web de vies verdes de Girona, o bé es poden llogar dispositius PDA en punts d'informació de la ruta, concretament als municipis de Ripoll, Olot, Girona i Sant Feliu de Guíxols.

95.000 euros de cost

El cost total d'aquest projecte que ha desenvolupat l'empresa gironina Moggyl Open Solutions, és de 95.000 euros, el 60% dels quals ha estat finançat pel Departament d'Innovació, Universitat i Empresa, i la resta cofinançat per la Diputació de Girona i el Consorci de les Vies Verdes de Girona.