El Festival Ingràvid omple els carreres de Figueres d'art contemporani

Aquesta segona edició va començar ahir i es mantindrà fins demà diumenge

Durant tres dies -va començar ahir i s'allargarà fins diumenge- els carrers del centre de la ciutat de Figueres comptaran amb diversos espais dedicats a l'art contemporani. I és que per segon any consecutiu, el Festival de Cultura Contemporània de l'Empordà, l'Ingràvid, vesteix els racons de la ciutat amb mostres d'art de tota mena. Un projecte que va començar l'any 2003 i que ja ha recorregut ciutats com París o Sevilla per crear un espai públic que pugui ser construït i transformat de forma cooperativa.

Un recull que engloba des d'exposicions, actuacions o recitals al carrer però sempre prevalent la interactivitat amb el públic. Segons el codirector del festival, Rafael Camps, Ingràvid pretén 'apropar' l'art contemporani al públic però que el propi espectador també en sigui partícip.

Artistes d'arreu

El festival acull artistes d'arreu, d'àmbit local, estatal i internacional. Aquest és el cas d'un grup de Singapur, Vertical Submarine, que ha volgut apropar el seu projecte a Figueres. Es tracta d'una instal·lació anomenada 'Flirting Point' (lloc per flirtejar) que pretén ser, com el seu nom indica, un espai on homes i dones es trobin per conèixer-se.

Un altre projecte és el de Quelic Berga 'Bombes Kodama'. Es tracta d'una intervenció en l'espai públic que pretén ser una reflexió ecologista. L'artista català ha fabricat boles de textura gelatinosa amb llavors de terra adobada perquè siguin llençades a mode de bomba contra edificis 'desnaturalitzats' o 'erms', tal i com destaca l'artista, per tal que les llavors floreixin i comencin a transformar l'entorn.

Aparadors com expositors

Una novetat d'aquesta segona edició, tal i com explica el codirector del Festival, Rafael Camps, és la col·laboració de Comerç Figueres en la mostra. Això significa, que aquest any un total de nou aparadors de botigues del centre de la ciutat exposaran obres d'art contemporani.

Camps destaca la importància d'aquesta 'combinació', ja que Figueres és una ciutat comercial i amb una gran potència cultural i, segons el seu parer, unir aquests dos ítems és 'molt interessant'.

Per això, tot aquell que recorri els carrers de la capital altempordanesa durant aquest cap de setmana podrà veure en diferents aparadors mostres d'art contemporani. Aquest és el cas de la perfumeria de Miquel Marcó que acull uns vestits que tenen dibuixos de cossos despullats de dones. Unes dones que no són el prototip que actualment el món de la moda exhibeix. I per això, segons Marcó aquesta és una obra 'provocativa' tenint en compte que en aquest establiment s'hi venen productes per a tenir un cos deu.