La macroperació a tres prostíbuls gironins acaba amb dos dels detinguts a la presó

El propietari dels clubs Edén i Eclipse ha quedat en llibertat però no podrà sortir del país

La inspecció es va dur a terme als clubs Edén, de Meliana (Pla de l'Estany), Eclipse, a Mont-ras (Baix Empordà) propietat de José M. G.- i de la Paloma Blanca, a Medinyà (Gironès). Els registres es van efectuar després d'un llarg període d'investigacions que van començar al 2009 després que diverses noies brasileres denunciessin que havien estat enganyades i portades als clubs on eren obligades a prostituir-se.

La majoria dels detinguts d'aquesta operació van ser posats en llibertat poc després de la seva detenció i sense la necessitat de declarar davant del jutge. Es tracta d'una vintena de noies i també algun noi- d'origen brasiler que havien estat detinguts per agent del cos d'Estrangeria per no tenir els papers en regla. La resta de detinguts són encarregats, propietaris i d'altres persones vinculades a la gestió dels clubs.

Aquest matí, els cinc detinguts han passat a disposició judicial als jutjats de Girona, Sant Feliu de Guíxols i la Bisbal d'Empordà però tots s'han acollit al dret de no declarar. Finalment, un ciutadà brasiler i un altre home d'origen dominicà, però amb nacionalitat espanyola, han ingressat a presó. El primer, que ha declarat als jutjats de la Bisbal, ha ingressat a presó per un delicte de prostitució i contra el drets dels ciutadans estrangers. El segon, que ha declarat a Sant Feliu de Guíxols, també ha ingressat a la presó acusat d'un delicte contra el dret dels treballadors.

Entre els detinguts que han declarat aquest divendres, es troba José M. G., propietaris de dos dels clubs investigats i que ja ha estat detingut al juliol per delictes de blanqueig de diners procedents de la prostitució. A més, José M. G. és el propietari del macroprostíbul que s'està construint a la Jonquera, amb capacitat per a 600 persones i 100 habitacions. Després de passar a disposició judicial tot i que no ha volgut declarar ni davant del jutge ni ho va fer tampoc davant la policia- el seu advocat ha explicat que se li ha imposat la prohibició de sortir del país però que ha estat posat en llibertat amb càrrecs.

Frigola ha volgut desvincular José M. G. dels dos ciutadans empresonats per delictes relacionats amb la immigració clandestina i contra els drets dels treballadors. 'Aquests dos homes no tenen cap relació contractual amb els propietaris dels clubs, se'ls ha detingut per temes aliens', ha defensat l'advocat. 'Són gent que havien entrat en contacte amb aquests clubs per intentar portar noies brasileres i això ha esquitxat de manera tendenciosa els clubs dels meus clients', ha argumentat Frigola.