El pla per risc d'inundacions Inuncat està en prealerta per pluges

A Cabanes s'han acumulat 44,8 litres per metre quadrat i 32 a Portbou

El pla per risc d'inundacions Inuncat està ara mateix en prealerta per les noves pluges que s'estan produint aquest dijous.

Protecció Civil demana respectar els tancaments d'accessos que es puguin anar fent. Ara mateix està plovent al nord-est de Catalunya. Són precipitacions localment intenses però de curta durada, deixant quantitats d'entre 5 i 10 litres per metre quadrat en 30 minuts.

A Cabanes s'han recollit aquest matí 44,8 litres; a Portbou s'han acumulat 32,2; a Castelló d'Empúries, 31,3; a Sant Pere Pescador, 21,9 , i al Pantà de Darnius (Alt Empordà) s'han registrat 19,1. A primera hora també han descarregat xàfecs amb moderada intensitat a punts del Pirineu i Prepirineu oriental. A Roses han caigut 11,9 litres en 30 minuts.

Les pluges acumulades han obligat a activar el Pla Municipal de Protecció Civil en fase d'alerta a Figueres i a tancar l'accés al cementiri des del camí de Vilatenim i també el de l'antiga carretera del Far, darrere del polígon de Vilatenim, al seu pas pel riu Manol. L'aigua també ha baixat amb força a la riera de Cadaqués. Tot i que no ha provocat desperfectes, ha desplaçat un dels vehicles que aquest matí hi continuaven estacionats malgrat els avisos.

Al Port de la Selva, segons han informat des de l'Ajuntament, també s'han els accessos al monestir de Sant Pere de Rodes per esllavissades del terreny.